Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

TYT Kimya Çıkmış Sorular PDF İndir (2018 – 2021 Tüm Yıllar)

TYT Kimya Çıkmış Sorular ve PDF Cevap Anahtarları

TYT Kimya Çıkmış Sorular PDF İndir (2018 – 2021 Tüm Yıllar)

Üniversite sınavına girecek olan adayların hayallerindeki bölüme yerleşebilmesi için her dersin, her sorunun ayrı bir önemi vardır. Kimya dersi de bu bağlamda büyük bir öneme sahiptir. Adayların bu derse çok iyi bir şekilde çalışması, TYT kimya çıkmış sorular ile bilgilerini pekiştirmesi ve sınavda mümkün olan en yüksek neti çıkarması gerekir. Peki, bütün bunları sağlamak için kimya dersine nasıl çalışılmalıdır? Nelere dikkat edilmelidir? Bu soruların cevaplarını ve TYT kimya ile ilgili diğer ayrıntıları sizler için derledik.

Hayalinizdeki üniversiteye gidebilmek için TYT kimya çıkmış sorular size başarı kapılarını çok hızlı açacak. Tüm PDF soru ve cevap anahtarları yazımızda!

 

TYT Kimya Çıkmış Sorular ve Cevap Anahtarları

TYT kimya için hazırlanırken adayların en büyük yardımcısı çıkmış sorulardır. TYT kimya çıkmış sorular, birçok uzmanın da dediği gibi sınavdan önce mutlaka birkaç defa çözülmelidir. Böylece yapılacak olan sınavda adaylar karşılarına gelecek soru tiplerini görecek, soruluş biçimleri hakkında fikir sahibi olacaktır. Bu ise adayların sınava çok daha etkili ve doğru bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır.

TYT Kimya Çıkmış Sorular (2018 - 2021)

2021 TYT Kimya Soruları
2020 TYT Kimya Soruları
2019 TYT Kimya Soruları
2018 TYT Kimya Soruları

Kaynak: osym.gov.tr

Çıkmış sorular, adayların kendi durumlarını net bir şekilde görmeleri için de çok önemlidir. Son yıllarda gerçekleştirilen TYT’de çıkan soruları çözerek, hangi konularınızın eksik olduğunu, ne tür sorularda zorlandığınızı net olarak görebilirsiniz. Böylece eksiklerinizi gidermek için fırsatınız olur.

Geçmiş yıllardaki sınavlar incelenirken YGS gibi farklı sınav sistemleri olduğu görülecektir. Günümüzde uygulanan sınav sistemi olan TYT 2018’den itibaren geçerli olmuştur.

İlginizi Çekebilir: TYT Coğrafya Çıkmış Sorular PDF İndir (2010 – 2021 Tüm Yıllar)

 

TYT Kimya Bölümünde Kaç Soru Sorulacak?

Kimya dersi, TYT fen bilimleri bölümünde yer almaktadır. Fen bilimleri bölümü toplam 40 sorudur ve bunun 7 tanesi kimya dersinden gelir. Dolayısıyla adayların kimya dersinden karşılarına gelecek soru sayısı 7’dir.

İlk bakışta sorusu sayısının düşük olması, bu dersin önemsiz olduğu gibi bir izlenim meydana getirebilir. Ancak bu, adayların yapabileceğini en büyük hata olur. Tek bir sorunun dahi büyük öneme sahip olduğu sınavda, bu derse gereken önem verilmelidir. Buradan yapacağınız tek bir net dahi, binlerce kişinin önüne geçmenizi sağlayacak ve hayallerinizdeki bölüme sizi bir adım daha yaklaştıracaktır.

İlginizi Çekebilir: TYT Matematik Çıkmış Sorular PDF İndir (2018 – 2021 Tüm Yıllar)

 

TYT Kimya Konular ve Soru Dağılımı

Sınava hazırlık sürecine başlamadan önce hangi konulardan sorumlu olunduğunun ve soru dağılımının bilinmesi gerekir. Kimya, kendi içerisinde farklı konulardan oluşan bir derstir. Bu konular genellikle birbiriyle bağlantılıdır. Derse çalışırken konuların önceden bilinmesi, doğru bir çalışma programı hazırlamanızı ve en yüksek verimlik elde etmenizi sağlayacaktır.

Soru dağılımı, hangi konulara önem verilmesi adına çok önemli bir işarettir. Önceki yıllardaki dağılıma bakıldığında, bazı konulardan daha fazla soru geldiği, bazılarından ise neredeyse hiç soru gelmediği görülür. Aşağıda yer alan tablolarda kimya konularını ve bunlara ilişkin soru dağılımlarını detaylı olarak görebilirsiniz.

TYT Kimya Konuları 

Kimya Bilimi 
Atom ve Periyodik Sistem 
Kimyasal Türler Arası Etkileşimler 
Maddenin Halleri 
Doğa ve Kimya 
Kimyanın Temel Kanunları 
Kimyasal Hesaplamalar 
Karışımlar 
Asit, Baz ve Tuz 
Kimya Her Yerde 

 Yukarıda bulunan tablo, güncel TYT kimya konularıdır. Kimya, her ne kadar sayısal bir ders olsa da, genel olarak sözel konulardan oluşur. Bol soru çözümü ve düzenli tekrar ile bu ders rahatlıkla halledilebilir. Aşağıda yer alan tabloda ise hangi yıl, hangi konudan kaç soru çıktığı görülebilir. Tablodaki bilgileri dikkate alarak oluşturulacak bir çalışma planı, sizi başarıya daha kolay ulaştıracaktır.

TYT Kimya Soru Dağılımı 

2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 
Kimya Bilimi – 
Atomun Yapısı – – – – 
Periyodik Tablo – – – 
Maddenin Halleri 
Kimyasal Türler Arası Etkileşimler 1 – 
Kimyasal Hesaplamalar – – – – – 
Kimyanın Temel Kanunları – – – – – – – – 
Asit, Baz ve Tuz – – – – – – – – 
Karışımlar – 
Kimya Her Yerde – – – 
SORU SAYISI 7 7 7 7 13 13 13 13 13 13 13 

 Kaynak: unirehberi.com

 

TYT Kimya Sınavına Nasıl Çalışılır?

TYT kimya; basınç ve sıcaklık gibi unsurlara göre değişme özelliği olan bir derstir. Ders, sayısal olmasına karşın derste sözel bilgiler de önemli bir yer tutar. Çıkan sorular genel olarak birbirine benzer. Dolayısıyla kimyada bilgilerin öğrenilmesi ve daha sonra da bunların yorumlanarak çözümde kullanılması gerekir.

Dersin içerisinde matematik, fizik ve biyoloji ile ilgili olan bölümler vardır. Ayrıca sözel olarak ifade edilecek bölümler de bulunur. Söz konusu bölümlerden gelecek olan sorular daha kolay olarak kabul edilir. Dolayısıyla bunları yanlış yapmak, sizi daha fazla üzebilir. Böyle bir olumsuzluk yaşanmaması için sözel bölümlere de dikkatli ve özenli bir şekilde çalışmak gerekir.

Bu derste başarılı olabilmek için yapılan dersin dikkatli bir şekilde dinlenmesi önemlidir. Daha sonra ise tekrarlar yapılmalı ve bu sırada notlar çıkarılmalıdır. Not almak, bilgilerin yazılarak çalışılmasını sağlayacağı gibi daha sonraki zamanlar için kaynak yerine de geçebilecektir.

· Planlı Çalışın

Başarı için plan yapmak, her zaman ilk adım olmalıdır. YKS’ye hazırlanırken kimyadan istediğiniz sonucu alabilmek için öncelikle bir çalışma ve hazırlık planınızın olması gerekir. Ancak plan, rasgele ve özensiz bir şekilde değil, kendi durumunuzu da dikkate alarak özenli bir şekilde hazırlanmalıdır. Uzun vadeli ve kısa vadeli planlamalar yapmak, bu süreçte en mantıklı adım olacaktır. Ay ve hafta bazında hedefler belirlenerek buna uygun planlamalar yapılmalıdır. Böylece çok daha etkili sonuçlar alınabilir.

· Zaman Yönetimini İyi Kullanın 

Zaman, hem hazırlık sürecinde hem de sınav sırasında, başarıyı etkileyen hususların başında gelir. Konuların zamanında bitirilmesi ve bol soru çözümü yapılabilmesi için zamanı etkili olarak yönetmek gerekir. Diğer dersler de dikkate alınarak en uygun zamanda ve yeterli sürede bu derse çalışılmalıdır.

Zaman yönetimi kapsamında sorulara ne kadar süre ayırdığınızı ölçmelisiniz. Sınavda soruların tamamını rahat bir şekilde yetiştirip yetiştiremeyeceğiniz anlamanın en etkili yolu budur.

· Bol Soru Çözün 

Bol soru çözümü, öğrenilen konuların pekiştirilmesi ve eksiklerin görülmesi için büyük bir öneme sahiptir. Soru çözümü ile hem konular tekrar edilir hem farklı bilgiler öğrenilir hem de eksikler görülür. Ancak bu süreçte yapılan yanlışların mutlaka detaylı olarak incelenmesi ve hataların neden kaynaklandığının, eksik olan bilgilerin bulunması gerekir. Sadece testleri çözüp geçmek, sınırlı yarar sağlar. Çözüm sonrasında detaylı analiz yapılmalıdır.

· İyi Olduğunuz Konuları Boşlamayın 

Bazı konularda soru kaçırmıyor olabilirsiniz. Ancak bu durum, o konulara çalışmayacağınız anlamına gelmez. Eğer bu tür konuları uzun süre boşlarsanız, bilgileriniz körelir ve ilgili konudaki performansınız düşer. Böyle bir duruma düşmemek için çok iyi olduğunuz konularla ilgili de sorular çözmeli ve belli aralıklarla konu tekrarları yapmalısınız.

· Konu Tekrarı Yapın 

Kimya, içerisinde sözel bölümleri olan ve ezber gerektiren bir derstir. Yapılacak olan konu tekrarları ile bilgilerin etkili olarak zihninize yerleşmesini sağlarsınız. Soru çözümleri, aynı zamanda konu tekrarı olarak da kabul edilir. Ancak sadece bu şekilde tekrar yapmak yeterli olmayacaktır. Dolayısıyla düzenli aralıklarla, farklı kaynaklar ve kendi çıkardığınız notlar üzerinden konu tekrarları yapmalısınız.

· Disiplini Elden Bırakmayın 

Hangi ders olursa olsun, başarı için disiplin ön şarttır. Disiplini, sınava hazırlık sürecinin hiçbir anında bırakmamak gerekir. İstenilen sonuçlar alınmaya başlasa, yani istediğiniz netlere ulaşsanız dahi disiplinden taviz vermemeli ve yüksek motivasyon ise planınıza uygun şekilde hareket etmeye devam etmelisiniz.

İlginizi Çekebilir: TYT Türkçe Çıkmış Sorular PDF İndir (2010 – 2021 Tüm Yıllar)

 

Çıktı Alarak Çalışın ve Başarıya Ulaşın

Sınava hazırlık sürecinde kağıt ve kaleme fiziki olarak dokunmak, karamalar yapmak veya önemli yerlerin altını çizmek, online çalışma yöntemlerine göre çok daha etkilidir. Sürekli olarak online kaynakları kullanmak, tablet ve bilgisayar gibi cihazların yaydığı ışıklara maruz kalmak, süreci olumsuz olarak etkileyebilir. Bir tabletten veya bilgisayar ekranın soru çözümü yapmak, hem gözlerinizi hem de zihninizi gereksiz yere zorlayacaktır. Bunun yerine dijital dokümanların çıktılarını alarak çalışmanız, çok daha etkin bir çalışma metodu olacaktır.

Bilgisayarınızdaki dijital dokümanlarınızı, TYT kimya çıkmış sorular veya benzeri kaynakların çıktısını online baskı merkezimizden alabilirsiniz. Buradanbastir.com, çıktılarınızı kaliteli ve ekonomik olarak almanızı sağlar. Üstelik evinize kadar teslim seçeneğiyle. Siz de bu avantajlardan yararlanmak için hemen siparişinizi oluşturabilirsiniz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler