Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

TYT Din Kültürü Çıkmış Sorular PDF İndir | 2013–2021 Tüm Yıllar

TYT Din Kültürü Çıkmış Sorular PDF

TYT Din Kültürü Çıkmış Sorular PDF İndir | 2013–2021 Tüm Yıllar

Milyonlarca gencin girdiği üniversite sınavında, her soru büyük bir öneme sahiptir. Bu yüzden sınavda çıkacak olan bütün derslere özenli bir şekilde hazırlanmak gerekir. Din Kültürü de bu derslerden biridir. Bu dersten çıkan soruları zorlanmadan yapmak için doğru bir çalışma planı oluşturulmalıdır. Ayrıca TYT Din Kültürü çıkmış sorular da mutlaka çözülmelidir.

TYT din kültürü çıkmış sorular ve tüm cevapları PDF şeklinde sizler için derledik. Tüm yıllar ve indirme linkleri yazımızda.

 

TYT Din Kültürü Çıkmış Sorular ve Cevap Anahtarları

Din Kültürü, TYT içerisinde yer alan derslerden biridir. Her ne kadar soru sayısı az olsa ve öğrencilerin bir kısmı tarafından önemsiz bir ders olarak görülse de, büyük bir öneme sahiptir. Bu önemli dersten çıkan soruları başarılı bir şekilde çözebilmek için TYT Din Kültürü çıkmış sorular PDF dosyasının çıktısı alınarak sınavdan önce bunlar mutlaka en az bir defa çözülmesi gerekmektedir.

Çıkmış sorular, hem çalıştığınız konuları pekiştirmeniz hem de sınavdaki soru tiplerini anlamanız bakımından büyük bir öneme sahiptir. Nihayetinde her yıl çıkan sorular arasında bazı benzerlikler vardır. Geçmiş yıllardaki sınavları çözerek bu noktada aşinalık kazanabilirsiniz. Ayrıca önceki yıllara ait sınavları çözmeniz, bir anlamda konu tekrar yapmanız ve eksiklerinizi görmenizi de sağlar.

TYT Din Kültürü Çıkmış Sorular (2018 - 2021)

2021 TYT Din Kültürü Soruları
2020 TYT Din Kültürü Soruları
2019 TYT Din Kültürü Soruları
2018 TYT Din Kültürü Soruları

 

YGS Din Kültürü Çıkmış Sorular (2013 - 2017)

2017 YGS Din Kültürü Soruları
2016 YGS Din Kültürü Soruları
2015 YGS Din Kültürü Soruları
2014 YGS Din Kültürü Soruları
2013 YGS Din Kültürü Soruları

Kaynak: universiteye.org

 

TYT Din Kültürü Bölümünde Kaç Soru Sorulacak?

Bilindiği gibi TYT toplam 120 sorudan oluşan bir sınavdır. Din Kültürü, bu sınavın içerisindeki Sosyal Bilimler bölümünde yer alır. Toplam 20 sorudan oluşan Sosyal Bilimler bölümünün 5 sorusu, Din Kültürü dersinden gelir. TYT için adaylara toplam 135 dakika verilir.

Milyonlarca insanın girdiği bu sınavda yapılan her doğru ve her yanlış bir anda binlerce insanın önüne geçmenize veya arkasına düşmenize neden olabilir. Bu yüzden her bir sorunun çok büyük öneme sahip olduğu bilinciyle sınava hazırlanmak gerekir. Din Kültürü dersine de gereken önem gösterilmelidir.

İlginizi Çekebilir: TYT Türkçe Çıkmış Sorular PDF İndir (2010 – 2021 Tüm Yıllar)

 

TYT Din Kültürü Konular ve Soru Dağılımı

Din Kültürü dersinden başarılı olabilmek için diğer derslerde olduğu gibi öncelikle doğru bir çalışma planı oluşturulmalıdır. Bunun için ise ilk olarak çıkacak konular bilinmelidir. Nihayetinde sınavda sorumlu olan konular bellidir ve bunlara çalışılması gerekir. Sınavda çıkmayacak bir konuya çalışarak zaman kaybedilmemelidir.

Çalışma planı oluşturulurken konulara göre soru dağılımı da dikkate alınmalıdır. Bazı konulardan neredeyse her yıl soru geldiği, bazılarından ise uzun yıllardır soru gelmediği dikkate alınarak çalışma planı hazırlanmalıdır.

 

TYT DİN KÜLTÜRÜ KONULAR

Bilgi ve İnanç
İslam ve İbadet
Ahlak ve Değerler
Allah İnsan İlişkisi
Hz. Muhammed (S.A.V.)
Vahiy ve Akıl
İslam Düşüncesinde Yorumlar, Mezhepler
Din, Kültür ve Medeniyet
İslam ve Bilim, Estetik, Barış
Yaşayan Dinler

Kaynak: unirehberi.com

 

TYT-YGS DİN KÜLTÜRÜ SORU DAĞILIMI 

TYT 

KONULAR

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

Kuranı Kerim Ve Akıl

1

 –

2

 

1

1

2

1

Hz. Muhammed’in Hayatı, Örnekliği ve Onu Anlama

1

– 

1

1

1

1

2

1

Ahlak Ve Değerler

 –

– 

 –

 –

1

1

1

1

İlahi Kutsal Dinlerin Ortak Mesajları

1

 –

 –

 –

– 

Musahiplik (Yol Kardeşliği)

1

 

 

2

 –

Din, Kültür Ve Medeniyet

 –

 –

 –

1

– 

1

1

İbadet

 

 

 

1

1

1

2

1

Ayetlere İnanç

1

 –

2

– 

 –

1

1

1

İslam Düşüncesinde Mezhepler

 –

 –

 

– 

1

Toplam

5

5

5

5

5

5

5

5

Kaynak: basarisiralamalari.com

Dikkat: Yeni güncellenen sisteme göre düzenlenmiş olup, YKS sınav sistemine uygun konular yayınlanmıştır.

İlginizi Çekebilir: TYT Tarih Çıkmış Sorular PDF İndir (2010 – 2021 Tüm Yıllar)

 

TYT Din Kültürü Sınavına Nasıl Çalışılır?

TYT Din Kültürü, kendine has yapısı olan bir derstir. Bu dersten başarılı olabilmek için dersin yapısına uygun bir çalışma planının oluşturulması ve buna göre hareket edilmesi gerekir. Bu kapsamda derse çalışırken dikkate alınacak hususlar aşağıdaki gibidir.*

·  Ayet ve Hadis Çalışması 

ÖSYM tarafından yapılan sınavda ayet ve hadis ağırlık sorular sorulmaktadır. Bu yüzden sınava kadar öğrenebildiğiniz kadar ayet ve hadis öğrenmeniz yararlı olacaktır. Özellikle hadis ve ayetlerin ne anlama geldiği ve ne mesajlar verilmek istediğine dair sorular sorulmaktadır.

Din Kültürü, birkaç konudan oluşan bir ders değildir. Asırlar önce yaşanan olaylara dair sorular sorulabilmektedir. Bu soruların da genellikle hadis ağırlıklı olduğunu dikkate aldığınızda, hadisleri öğrenmeniz yararlı olacaktır. Benzer durum aynı şekilde ayetler için de geçerlidir.

·  Temel Dualara Çalışma 

Bu ders için kavram ve konuları bilmek yararlıdır, ancak tek başına yeterli değildir. Bunun yanında Fatiha ve Ayet’el Kürsi gibi surelerin ve duaların ezberlenmesi gerekir. Çünkü soruların bir kısmı bu şekildeki sureler ve dualardan gelmektedir.

Sure ve dualardan gelecek soruları zorlanmadan yapabilmek için bu dua ve surelerin ezberlenmesi önemli avantaj sağlayacaktır.

·  Konu Çalışma 

Din Kültürü dersi, birkaç üniteden oluşur. Ünitelerde içerisindeki konularda çoğunlukla insan ve toplum ilişkileri ele alınır. Sınavda başarılı olabilmek için bu konulara çalışmalı ve hâkim olmalısınız.

Konu çalışırken küçük notlar almanız yararlı olacaktır. Hem yazarak çalışmanın avantajlarından yararlanmış olur hem de daha sonrası için küçük bir Din Kültürü kaynağı oluşturmuş olursunuz. Konu anlatımlı kitaplardan çalışırken önemli yerlerin altını fosforlu kalemle çizebilir ve cümleleri vurgulayarak bunların kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.

·  Konu Tekrarı Yapma 

Din Kültürü, sözel bir derstir ve bilgilerin kalıcı hale gelmesini sağlamanın en etkili yolu konu tekrarı yapmaktır. Öğrenilmesi gereken kavram ve detay sayısı fazla olduğu için bir defa konuyu çalışmak genellikle yeterli olmaz. Bunun için konular okunmalı, yazılarak çalışılmalı ve aylık en az bir defa tekrar edilmelidir.

Oluşturduğunuz küçük notları aylık olarak tekrar etmeniz, bilgilerin akılda kalmasını kolaylaştıracaktır. Notlarınız sayesinde tekrarları kısa sürede yapar ve zamandan ciddi anlamda tasarruf edebilirsiniz. Bu yüzden konulara ilk defa çalışırken küçük notlar almaya özen göstermelisiniz.

·  Soru Çözme 

Her derste olduğu gibi burada da en etkili çalışma yöntemlerinden biri soru çözümüdür. Din Kültürü, her ne kadar basit bir ders olsa da, çalışmadan ve soru çözümü yapmadan bu dersten başarılı olmak mümkün değildir. Bu yüzden her konudan sonra mutlaka o konuyla ilgili sorular çözmelisiniz. Böylece hem konuyu tekrar etmiş hem de eksikliklerinizi görmüş olursunuz.

·  Boş Bırakılan ve Yanlış Yapılan Soruların Sorularak Öğrenilmesi 

Sınavdan önce çözülen denemeler ve testler oldukça yararlıdır. Ancak test ve denemelerin daha etkili sonuçlar verebilmesi için yapılan yanlışların ve boş bırakılan soruların mutlaka detaylı olarak incelenmesi gerekir. Neden yanlış yapıldığı fark edilmeli ve buradaki eksiklik mutlaka giderilmelidir. Aksi durumda çözülen testler ve denemeler size maksimum fayda sağlamayabilir.

İlginizi Çekebilir: TYT Coğrafya Çıkmış Sorular PDF İndir (2010 – 2021 Tüm Yıllar)

 

Çıktı Alarak Ders Çalışın ve Başarıya Daha Kolay Ulaşın

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte online ortamda ders çalışmanın önü açılmıştır. Ancak geleneksel yöntemin, yani kalem ve kağıt üzerine yazarak çalışmanın veya bu şekilde soru çözmenin çok daha yararlı olduğu unutulmamalıdır. Ders çalışma planlaması yaparken mutlaka bu hususa dikkat edilmelidir. Ayrıca online çalışma yöntemlerinde ekranın gözlere zarar verdiği ve gözleri yorduğu da unutulmamalıdır.

TYT Din Kültürü çıkmış sorular PDF dosyasının veya daha farklı notların çıktısını almak için buradanbastir.com olarak verdiğimiz kapınıza kadar teslim hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Kaliteli ve uygun fiyatlı çıktı almak için siz de siparişinizi hemen oluşturabilirsiniz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler