Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

En İyi 7 Ücretsiz PDF Sayfa Ayırma Programı (Kapsamlı Liste)

PDF Sayfa Ayırma Programı

En İyi 7 Ücretsiz PDF Sayfa Ayırma Programı (Kapsamlı Liste)

Adobe tarafından 1992 yılında geliştirilen PDF, dosyaların saklanmasını ve aktarılmasını son derece kolay hale getirmiştir. Farklı yazılım ve sistemlerde açıldığında dahi stilini ve içeriğini koruma özelliğine sahiptir. Bu durum PDF formatının günümüzde yoğun olarak kullanılmasına neden olmuştur.

Ancak bu kullanımlar sırasında dosyalarda farklı düzenlemeler yapılmasına ilişkin talepler de artmaktadır. PDF sayfa ayırma da bu tür taleplerden olup, farklı ihtiyaçların karşılanması için yapılmaktadır. Yazımızın devamında bu işlemi yapabileceğiniz farklı araçlara ilişkin detaylı bilgiler bulacaksınız.

Online ve ücretsiz PDF sayfa ayırma programına mı ihtiyacınız var? Bu liste tam size göre. En sık kullanılan PDF bölme sitelerini sizler için derledik.

 

En Sık Kullanılan 7 PDF Bölme Programı

Daha önceki yazılarımızda en iyi PDF dönüştürücüler ve birden fazla PDF birleştirme nasıl yapılır konularından bahsetmiştik. Bugün ise PDF dosyalarınızı ayırmak isteyenlere etkin yöntemler anlatacağız.

PDF bölme, özel olarak geliştirilen araçlar sayesinde hızlı ve sorunsuz bir şekilde yapılabilir. Günümüzde ilgili işlemi yapabileceğiniz çok sayıda araç vardır. Ancak sahip olduğu özellikler ve sağladığı avantajlar nedeniyle en fazla kullanılan 7 farklı PDF sayfa ayırma programını sizler için derledik.(*)

 

· iLove PDF Ayırma

Online bir araç olan bu siteye girdiğinizde, ilk olarak ayırmak istediğiniz PDF dosyasını yüklemeniz gerekir. Sürükle bırak veya menü üzerinden dosyayı yükledikten sonra ayırma işlemini nasıl yapacağınıza dair sağ tarafta bir bölüm açılacaktır. Bu bölüm üzerinden Sayfaları Ayıkla veya Aralıklarla Böl menüsü üzerinden işlemlerinizi kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

(Siteyi incelemek için: https://www.ilovepdf.com/tr/pdf-bolme)

 

· Adobe

Büyük bir PDF dosyasını birden fazla parçaya ayırmanız gerekiyorsa bu aracı kullanabilirsiniz. Online şekilde kullanılabilen bu araç ile bölme işlemini kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Bölmek istediğiniz dosyayı sisteme yükledikten sonra dosyayı nasıl böleceğinizi belirlemek için ayırıcı çizgileri kullanmanız yeterli olacaktır. Ayırıcı çizgileri kullanarak ayırma işlemini tamamladıktan sonra Kaydet butonuna basarak dosyalarınızı indirebilir ve bulut tabanlı depolama alanlarına aktarabilirsiniz.

(Siteyi incelemek için: https://www.adobe.com/tr/acrobat/online/split-pdf.html)

 

· Small PDF Bölme

Bölmek istediğiniz dosyalarınız için kullanabileceğiniz bir diğer PDF ayırma programı bu sitedir. Kullanımı, genel olarak diğer online araçlarla benzerdir. Ancak ilgili siteden sayfa ayırma işlemi yapabilmek için üyelik şartı bulunur. Eğer üye olmak istemezseniz, 7 günlük deneme sürümünü tercih ederek ücretsiz bir şekilde bu süre boyunca PDF sayfa ayırma yapabilirsiniz.

Bu online araç Windows, Mac ve Linux sistemlerde sorunsuz ve stabil bir şekilde çalışır. Ayrıca bölme sorasındaki dosyaların ön izlemesini yapmanıza da imkân verilir.

(Siteyi incelemek için: https://smallpdf.com/tr/split-pdf)

 

· PDF Candy

Bu site üzerinden dosyalarınızı farklı sayıdaki sayfalara göre ayırabilir veya bütün sayfaları tek tek bölebilirsiniz. Bunun dışında istediğiniz sayfayı silme gibi bir işlemi de yapabilirsiniz. Kullanımı son derece basit olan bu araca dosyalarınızı sürükle bırak yöntemiyle kısa sürede yükleyebilirsiniz.

4 farklı işlem seçeneğinin olduğu bu araç tamamen ücretsiz şekilde kullanılabilir. Diğer seçeneklere göre en önemli farkı, dosyaları ayırdığı gibi birleştirme imkânı da vermesidir. İlgili menülerden Seçilen Sayfaları Birleştir seçeneği kullanılarak, seçilen sayfalar tek bir dosya haline getirilebilir.

(Siteyi incelemek için: https://pdfcandy.com/tr/split-pdf.html)

 

· Soda PDF

Soda PDF, diğer araçlara göre daha farklı bir çalışma prensibine sahiptir. Dosyanızı bu araca yükledikten sonra çıkarmak veya ayırmak istediğiniz sayfaları seçmeniz gerekiyor. Tek tek seçim yapabileceğiniz gibi Ctrl tuşuna basılı tutarak toplu şekilde de sayfaları seçebilirsiniz. İşlem sonrasında dosyaların nasıl göründüğünü kontrol edebilir ve sonrasında bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Ayrıca dosyalarınız sadece 24 saat sistemde yüklü olarak kalır. Sonrasında ise kalıcı olarak silinir. Dolayısıyla dosya gizliliğine de büyük bir önem gösterilir.

(Siteyi incelemek için: https://www.sodapdf.com/tr/split-pdf/)

 

· PDF 24

Bu aracı online, ücretsiz ve herhangi bir kısıtlama olmaksızın kullanabilir ve PDF bölme işlemi yapabilirsiniz. Sisteme dosyanızı yükledikten sonra kaç sayfa halinde böleceğinizi altta bulunan bölümden seçebilirsiniz. Sonrasında ise sağ alt köşede yer alan BÖL butonuna basarak bölme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu aşamadan sonra ise dosyayı bilgisayarınıza indirebileceğiniz gibi mailinize veya Dropbox ve Google Drive gibi depolama alanlarınıza da gönderebilirsiniz.

(Siteyi incelemek için: https://tools.pdf24.org/tr/pdf-bolme)

 

· PDF IO

PDF IO, direk sitesinden kullanılabileceği gibi Google Chrome eklentisi indirilerek de kullanılabilir. Ayırmak istediğiniz dosyaları direkt bilgisayarınızdan bu araca yükleyebilirsiniz. Ayrıca Google Drive, Dropbox ve URL kullanarak da dosyaların yüklemesini gerçekleştirebilirsiniz.

Yükleme sonrasında bölmek istediğiniz sayfa sayısına göre işlemini gerçekleştirebilir ve sonrasında dosyalarınızı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

(Siteyi incelemek için: https://pdf.io/tr/split/)

 

Hangisini Seçmeliyim?

Bu alandaki ihtiyaçlarınızı karşılamanız için yukarıda yer alan 7 araçtan herhangi birini dosya bölmek için kullanabilirsiniz. Kullanımları son derece kolay olan bu araçlar, hızlı çözümler sunar. Ayrıca bazı araçların bölme ve sayfa ayırma haricinde ek özellikleri de vardır.

Adobe bu alanda öne çıkan araçların başında gelir. Sahip olduğu özellikler ile profesyonel bir kullanım deneyimi sunar. Ayrıca iLove PDF aracı ücretsiz kullanımı ve online olarak çalışabilmesi ile dikkat çeker. İhtiyaç ve beklentilerinizi dikkate alarak, kalitesi kanıtlanan bu araçlardan uygun olanı tercih edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: En İyi 12 PDF Sayfa Düzenleme Programı (Ücretsiz & Online)

 

Böldüğünüz PDF’lerinizin Çıktısını Almak İçin BuradanBastır

Bölmüş olduğunuz PDF dosyalarının çıktılarını almanız gerektiğinde buradanbastir.com bu iş için biçilmiş kaftan. Online baskı merkezi olarak faaliyetlerimize uzun süredir devam ediyor ve hizmetlerimizde kaliteden kesinlikle ödün vermiyoruz.

PDF sayfa ayırma sonrasında çıktılarınızı istediğiniz boyutta ve kalitede alabilirsiniz. Siparişinizi oluştururken kağıt kalitesinden baskı kalitesine kadar farklı seçimler yapabilir ve çıktılarınızı istediğiniz gibi alabilirsiniz. Siparişleriniz kısa sürede hazırlanmakta ve verdiğiniz adrese hızlı bir şekilde teslim edilmektedir. İstanbul içi noktalara sadece 2 saatte teslimat yapıyoruz. Diğer illere ise kargo ile çıktıları gönderiyoruz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler