Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

En İyi 9 Online PDF Dönüştürücü Site (ÜCRETSİZ)

Programsız Online PDF Dönüştürücü Siteler

En İyi 9 Online PDF Dönüştürücü Site (ÜCRETSİZ)

Dünyadaki online döküman işleyişi, PDF sayesinde oldukça kolaylaştı. En önemli işlemler için genellikle bu dosya türü kullanılır. Donanım ve işletim sistemlerinden bağımsız olan bu dosya türü üzerinde formlar, bağlantılar ve benzeri elemanlar bulunabilir. Günümüzün en önemli dosya formatlarından biri olan PDF’nin, bazen farklı dosya türlerine dönüştürülmesi gerekebilir. İşte bu türden ihtiyaçlar için online PDF dönüştürücü kullanılır.

Dönüşüm, iki yönlü olabilir. Yani PDF formatındaki dosyalar Word veya HTML gibi farklı türlere dönüştürülebileceği gibi Word ve HTML türünden dosyalar PDF formatına da dönüştürülebilir. Bu diğer JPEG, Excel, Powerpoint formatları için de aynıdır.

Farklı formattaki dökümanlarınız için program indirmeden ücretsiz bir şekilde faydalanabileceğiniz en iyi online pdf dönüştürücü siteleri sizler için sıraladık.

 

PDF’ye / PDFden En Fazla Dönüştürülen Formatlar

PDF, farklı türden formatlara dönüştürülebilir. Ancak günümüzde bu alanda bazı dosya türlerinin daha öne çıktığı ifade edilebilir. Word, Jpg, HTML, Excel ve Powerpoint dosyalarının bu türe daha fazla dönüştürüldüğü biliniyor. Şimdi, bunlara ilişkin detaylara geçelim.

Word to PDF / PDF to Word 

Word, sıfırdan belge oluşturmak için günümüzde en fazla tercih edilen programdır. Microsoft Office içerisinde yer alan Word, istenilen fontların kullanılarak belgeler oluşturulmasını sağlar. Metinlerin oluşturulması veya mevcut metinlerin düzenlenmesinde etkili bir araçtır. Word olarak hazırlanan dosyalar, daha sonra PDF çevrilerek kullanılabilir. İşte buradaki dönüştürme işlemi Word to PDF olarak isimlendirilir. Bazen ise tam tersi bir dönüşüm yapılması gerekebilir. O ise PDF to Word şeklindedir.

Jpg to PDF / PDF to Jpg 

Jpg, görsel dosyalar alanında ne fazla tercih edilen formatlar arasında yer alır. Farklı araçlarla kolay bir şekilde açılan Jpg, standartlaştırılmış bir sayısal kodlama şeklinde açıklanır. Kayıtlı bir resim dosyasının sıkıştırılmasını sağlayan bu format, günümüzde yoğun olarak kullanılır. Jpg olan dosyalar, doğru araçlar kullanılarak PDF haline getirilebilir. Tersi yönde işlem de mümkündür. Böylece ilgili belgenin istenen türe dönüşümü gerçekleştirilmiş olur.

HTML to PDF / PDF to HTML 

HTML, bir kodlama dilidir ve web sitelerinin hazırlanmasında kullanılır. Chrome, Firefox ve İnternet Explorer gibi tarayıcılar, HTML kodlarını bizim gördüğümüz internet sayfalarına dönüştürür. Bu sayfaları bilgisayarınıza kaydettiğinizde HTML formatında kaydedilir. İşte bu aşamadan sonra ilgili dosyası isterseniz PDF haline getirebilir ve bu şekilde kullanabilirsiniz. Benzer şekilde PDF dosyalarını HTML formatına çevirmek de mümkündür. İlgili işlemler HTML to PDF veya PDF to HTML olarak adlandırılır.

Excel to PDF / PDF to Excel 

Microsoft Office içerisinde yer alan Excel, tablo hazırlamak, grafik oluşturmak, verileri düzenlemek gibi farklı işlemler için kullanılır. Elinizdeki verileri Excel’e aktararak birçok işlem yapabilirsiniz. Excel türünde olan belgeleri isterseniz PDF’e veya PDF olan dosyaları Excel’e dönüştürmeniz mümkündür. Böylece düzenleme ve bu alandaki benzeri ihtiyaçlarınızı çok daha etkili bir şekilde karşılama imkânı yakalamış olursunuz.

Powerpoint to PDF / PDF to Powerpoint 

Powerpoint veya bilinen kısa adıyla PPT, sunum hazırlamak için kullanılan bir programdır. Slayt gösterileri hazırlamak ve benzeri işlemler için kullanılır. Bu şekilde hazırlanan PPT dosyaları, farklı nedenlere bağlı olarak PDF’e dönüştürülmesi gerekebilir. PDF dönüştürücü ile ilgili işlem kısa sürede yapılabilir.

Bu da İlginizi Çekebilir: En Ucuz Çıktı Nereden Alınır? (İşte Bakmanız Gereken Yerler)

 

Online ve Ücretsiz 9 PDF Dönüştürücü Site (Program İndirmeden!)

PDF dönüştürmek için geliştirilmiş farklı programlar vardır. Bunları bilgisayarınıza indirerek kullanabilirsiniz. Ancak herhangi bir program indirmeden ve ücret ödemeden dönüştürme yapmak istiyorsanız, online PDF dönüştürücü sitelerini kullanabilirsiniz.

Bu tür siteler, üzerinde bulundurdukları araçlar ile gerekli dönüşümü sağlar. Dönüşüm sırasında dosya içerisinde veri kaybının olmaması ve dönüşümün tam olarak yapılması önemlidir. Bu alanda en etkili çözümleri sunan online siteleri sizler için derledik.

1. Online2PDF

Dosyalarınızı dönüştürmek için kullanabileceğiniz bu site, 100 MB büyüklüğüne kadar olan dosyaların dönüşümünü yapıyor. Ayrıca 20 taneye kadar dosyayı aynı anda seçebilir ve bunları birlikte dönüştürebilirsiniz. Tek dosya için sınır 100 MB iken, toplu dönüşümde sınır 150 MB olarak belirlenmiş durumda. Dönüşüm için sayfanın altında yer alan Select Files butonuna basın ve sisteme dosyaları yükleyin. Dönüştürme sonrasında ise dosyalarınızı yeniden bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

(Siteyi incelemek için: https://online2pdf.com/)

 

2. Small PDF

Word, Excel, Powerpoint ve resim dosyalarını dönüştürmek için kullanabileceğiniz bir site. Bütün cihazlarda ve farklı internet tarayıcılarında çalışan bu site ile farklı formattaki dosyaları PDF haline getirebilirsiniz. PDF olan dosyalarınızı ise farklı türlere dönüştürebilirsiniz, bunun için ilgili bölümden seçim yapmanız ve sonrasında dönüştürmeyi başlatmanız yeterli olacaktır.

(Siteyi incelemek için: https://smallpdf.com/tr/pdf-converter)

 

3. Soda PDF

Word, Excel, HTML ve JPG gibi formatlarda olan dosyaların dönüşümü için bu siteyi kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızdan veya bulut depolama alanlarından buraya dosyalarınızı yükledikten sonra menüdeki butonları kullanarak istediğiniz işlemleri yapabilirsiniz. Sizlere 300’den fazla kullanılabilir biçim arasından seçme imkânı veriliyor. Ücretsiz olarak bunları kullanarak dönüşüm işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

(Siteyi incelemek için: https://www.sodapdf.com/tr/pdf-converter/)

 

4. Free PDF Convert

Word, Excel, Jpg, HTML, OpenOffice ve benzeri türden dosyaların PDF formatına dönüştürülmesi için kullanılabilir bir site. Deneme sürümü, genel manada beklentilerinizi karşılayacak ve ihtiyaçlarınıza cevap verecektir. Deneme sürümü tamamen ücretsizdir, isterseniz ücret ödeyerek Premium olarak da kullanabilirsiniz.

(Siteyi incelemek için: https://www.freepdfconvert.com/tr)

 

5. PDF24

Ücretsiz, online ve kısıtlama olmadan dönüştürme yapabileceğiniz bir site. DOC, DOCX, ODG, ODS, ODP, JPG, PNG, TIFF, XLS, XLSX, PPT, PPTX ve ODT gibi çok farklı dosya türlerini PDF’e çevirmenize imkan verir. Windows, Mac, Linux, iPhone ve Android üzerinde sorunsuz olarak çalışır. Kullanımı kolay olan bu siteyi sürükle bırak yöntemi ile kullanabilir ve dönüşüm sonrasında dosyalarınızı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

(Siteyi incelemek için: https://tools.pdf24.org/tr/pdf-donusturucu)

 

6. PDF Candy

PDF’den farklı türlere veya farklı türlerden PDF’ye dönüşüm yapabileceğiniz bir site. 20’den fazla formatta dönüşüm yapılmasına imkan veriyor. Online PDF dönüştürücü siteler arasından özel bir yeri olduğu dahi ifade edilebilir. Siteye yüklemiş olduğunuz dosyalar farklı sunucular tarafından işlenir ve daha sonra bunlar yine sistem üzerinde birleştirilir. Böylece dönüşüm oldukça kısa bir süre içerisinde sorunsuz olarak tamamlanır.

(Siteyi incelemek için: https://pdfcandy.com/tr/pdf-converter.html)

 

7. Top PDF

Tek seferde 20 taneye kadar dosyanın dönüştürülmesini sağlayan bir site. Birçok formatın PDF’e çevrilmesini sağlar. Kullanımı son derece kolaydır ve ücretsiz olarak kullanılabilir. Bilgisayarınızda bulunan dosyaları sürükle bırak yöntemi ile siteye atabilir veya Yükle butonunu kullanabilirsiniz. Üst bölümde yer alan formatlardan uygun olanını seçtikten sonra dönüşümü gerçekleştirebilirsiniz.

(Siteyi incelemek için: https://topdf.com/tr/)

 

8. 2PDF

Dönüştürme için bilgisayarınızda bulunan dosyaları buraya yükleyin ve daha sonra format seçimi yapın. Dönüşüm sonrasında dosyayı bilgisayarınıza yeniden yükleyebilir veya Google Drive gibi bulut yükleme alanlarına aktarabilirsiniz. Sistem, yüklediğiniz dosyaları şifreler ve üçüncü kişiler tarafından görülmesini engeller. Ayrıca yüklemiş olduğunuz dosyalar 24 saat içerisinde silinir. Böylece dosya güvenliğine ilişkin çekinceleriniz giderilmiş olunur.

(Siteyi incelemek için: https://2pdf.com/tr/convert/)

 

9. Adobe

Microsoft Office belgeleri olan Word, Excel ve Powerpoint ile görüntü dosya türü olan Jpg, PNG ve TIFF için dönüştürme yapabileceğiniz bir site. Kullanımı son derece kolay ve hızlı. Yüklenen dosyaların güvenliği ve gizliliği en üst seviyede sağlanır. Ücretsiz olan bu aracı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

(Siteyi incelemek için: https://www.adobe.com/tr/acrobat/online/convert-pdf.html)

Bu da İlginizi Çekebilir: İstanbul’da Ucuz Fotokopi Hizmeti (Üstelik Evinizden Çıkmadan)

 

BuradanBastir ile Tüm PDF’lerinizin Fotokopisini Online Baskı Merkezimizde Yüksek Kalitede Bastırın!

PDF dönüştürücü ile istediğiniz formata getirdiğiniz belgelerin, dokümanların bazen çıktısını almanız gerekebilir. Böyle durumlarda kaliteli baskı yapan noktaların tercih edilmesi gerekiyor. Online baskı merkezi olan buradanbastir.com, kaliteli çıktıları düşük fiyatlara almanızı sağlar. Çıktı alırken farklı kâğıt seçenekleri ve baskı türleri sunan merkezimizden ihtiyacınız olan dökümanların fotokopisini almak oldukça kolay. Dosyanızı sisteme yükleyebilir ve çıktı özelliklerini seçerek siparişinizi oluşturabilirsiniz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler