Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

8. Sınıf LGS İnkılap Tarihi Çıkmış Sorular PDF İndir (Tüm Yıllar)

LGS İnkılap Çıkmış Sorular ve Cevap Anahtarları

8. Sınıf LGS İnkılap Tarihi Çıkmış Sorular PDF İndir (Tüm Yıllar)

Liselere Geçiş Sistemi olan LGS’den yüksek bir puan alabilmek için inkılap tarihi dersine özenli bir şekilde çalışmak gerekiyor. Her sorunun büyük bir öneme sahip olduğu bu sınav, kaliteli bir liseye yerleşmenizin tek anahtarı. İstediğiniz liseye yerleşmek için inkılap tarihi dersine düzenli olarak çalışmalı, bol soru çözümü yapmalısınız. Özellikle LGS inkılap tarihi çıkmış sorular da ilgili süreçte en büyük yardımcınız olacaktır.

Hayalinizdeki liseye gitmek istiyorsanız LGS inkılap tarihi çıkmış soruları çözerek hedefinize daha hızlı ulaşın. Tüm PDF soru ve cevap anahtarları yazımızda.

 

LGS İnkılap Tarihi Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF

8. sınıf inkılap tarihi LGS çıkmış sorular PDF, hazırlık sürecindeki en önemli yardımcılarınızdan biri olacaktır. Her ne kadar yapılan sınavlarda aynı sorular çıkmasa da, benzerleri çıktığı söylenebilir. Geçmiş yıllarda çıkan soruları çözerek hangi konulara ağırlık vermeniz gerektiğini ve eksikliklerinizi görebilirsiniz. Hazırlık süreci için bütün bunlar size önemli derecede avantaj sağlayacaktır.

Çıkmış sorular, yapılacak olan sınav hakkında size önemli bilgiler verecektir. Soru tipleri, nasıl soruldukları ve benzeri konularda fikir edinmenizi sağlar. Beklediğiniz tarzda soruların olduğu LGS, sizin açınızdan daha kolay geçer ve istediğiniz sonucu daha rahat elde edebilirsiniz.

Geçmiş yıllardaki soruları incelerken sınav sisteminin ne zamandan itibaren uygulandığını bilmek gerekiyor. Geçmişte TEOG adındaki sistem uygulanıyordu. 2018 itibariyle LGS sistemine geçildi. Yeni sistem ile bazı derslerdeki soru kalıpları ve tipleri de değişti ancak eski tip soruların da çözülmesi öğrencilere ekstra bir fayda sağlar. Dolayısıyla yakın zamandaki sorulara ayrı bir önem verilmesi gerektiğinin belirtilmesi yanlış olmayacaktır.

LGS İnkılap Tarihi Çıkmış Sorular

2021 LGS Dönem İnkılap Tarihi Soruları
2020 LGS Dönem İnkılap Tarihi Soruları
2019 LGS Dönem İnkılap Tarihi Soruları
2018 LGS Dönem İnkılap Tarihi Soruları

 

TEOG İnkılap Tarihi Çıkmış Sorular (2014-2017)

2017 TEOG 1. Dönem İnkılap Tarihi Soruları2017 TEOG 2. Dönem İnkılap Tarihi Soruları
2016 TEOG 1. Dönem İnkılap Tarihi Soruları2016 TEOG 2. Dönem İnkılap Tarihi Soruları
2015 TEOG 1. Dönem İnkılap Tarihi Soruları2015 TEOG 2. Dönem İnkılap Tarihi Soruları
2014 TEOG 1. Dönem İnkılap Tarihi Soruları2014 TEOG 2. Dönem İnkılap Tarihi Soruları

Kaynak: bilgenc.com

Yazımızın devamında çıkmış sorular haricinde inkılap tarihi dersine nasıl çalışılacağı, soru tipleri, soruların nasıl ve hangi konulardan çıkacağıyla ilgili şeffaf ve kapsamlı bilgiler bulacaksınız.

 

LGS İnkılap Tarihi Bölümünde Kaç Soru Sorulacak?

LGS ile birlikte dersler sayısal ve sözel olarak iki sınıfa ayrıldı. İnkılap tarihinin olduğu sözel bölüm toplamda 50 sorudan oluşuyor. Bu bölüm için öğrencilere toplam 75 dakika veriliyor. Yani her soru için 1,5 dakikanız var. İnkılap tarihi dersi soru sayısı ise 10’dur.

Her netin büyük bir öneme sahip olduğu LGS’de 3 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü unutulmamalıdır. Dolayısıyla cevabını bilmediğiniz soruları kesinlikle işaretlemeyin, boş bırakın. Böylece gereksiz yere netiniz düşmeyecek ve rakipleriniz karşısında avantaj elde edebileceksiniz.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: 8. Sınıf LGS Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF İndir (Tüm Dersler & Tüm Yıllar)

 

LGS İnkılap Tarihi Konular ve Soru Dağılımı

İnkılap tarihi dersi, Atatürk’ün tarih sahnesine çıkmaya başladığı dönem ile Cumhuriyet sonrasında yapılan yeniliklere kadar olan bölümü ele alıyor. Toplamda 7 üniteden oluşan bu ders, son derece kapsamlı. Ancak yapılan LGS’de bazı konulardan daha fazla soru çıkıyor. Bu konuları ve soru dağılımlarını bilmek, çalışma programında hangilerine daha fazla ağırlık vermeniz gerektiği noktasında size yardımcı olacaktır. Konulara göre dağılım için aşağıdaki tabloları inceleyebilirsiniz.

LGS İnkılap Tarihi Ders Konuları

I. Dönem Konuları

II. Dönem Konuları

Ünite 1: Bir Kahraman DoğuyorÜnite 4: Atatürkçülük ve Çağdaşlaşan Türkiye
Ünite 2: Milli Uyanış - Bağımsızlık Yolunda Atılan AdımlarÜnite 5: Demokratikleşme Çabaları
Ünite 3: Milli Bir Destan – Ya İstiklal Ya Ölüm!Ünite 6: Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası

-

Ünite 7: Atatürk’ün Ölümü ve Sonrası

 

LGS İnkılap Tarihi Soru Dağılımı

KONU BAŞLIKLARI

2018 LGS

2019 LGS

2020 LGS

2021 LGS

Bir Kahraman Doğuyor

1

1

3

1

Milli Uyanış: Bağımsızlık Yolunda Atılan Adımlar

2

2

4

2

Milli Bir Destan: Ya İstiklal Ya Ölüm!

-

2

3

2

Atatürkçülük ve Çağdaşlaşan Türkiye

5

4

-

3

Demokratikleşme Çabaları

-

-

-

1

Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası

1

1

-

1

Atatürk’ün Ölümü ve Sonrası

1

-

-

-

TOPLAM

10

10

10

10

Kaynak: unirehberi.com

 

Nasıl Çalışılır:

İnkılap tarihi konularının tamamı birbiriyle ilgilidir. Birçoğunda neden-sonuç ilişkisi vardır. Eğer düzenli bir şekilde derslerinizi takip eder ve konu tekrarı yaparsanız LGS’de zorlanmazsınız. Bir miktar ezber yapmanız da önemlidir.

LGS’deki soruların bir kısmı için sadece bilgi yetmiyor, aynı zamanda sahip olduğunuz bilgileri yorumlamanız da gerekiyor. Dolayısıyla hazırlık sürecinde bol bol soru çözümü yapılmalı ve zorlanılan konular tekrar edilmelidir. İnkılap tarihi dersine nasıl çalışılır konusuna ilişkin diğer hususlar için aşağıdaki videoyu inceleyebilirsiniz:

Bu Yazı Da İlginizi Çekebilir: İngilizce LGS Çıkmış Sorular PDF İndir (Tüm Yıllar)

 

Çıktıların Gücünü Kullanın

LGS inkılap çıkmış sorular ve MEB tarafından yayınlanan soruları tablet veya bilgisayar üzerinde çözmek yerine, çıktılarını alarak çözmek çok daha etkilidir. Önemli noktaların altını çizmek, çıktılar üzerinde karalama yapmak ve hatta bazı soruları keserek daha sonra tekrar etmek, bilgilerin kalıcılığını sağlayacaktır.

Online baskı merkezimiz olan buradanbastir.com üzerinden 8. Sınıf inkılap tarihi çıkmış sorular PDF dosyası ile sipariş oluşturabilir ve çıkmış soruları hemen çözmeye başlayabilirsiniz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler