Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

8. Sınıf İngilizce LGS Çıkmış Sorular PDF İndir (Tüm Yıllar)

LGS İngilizce Çıkmış Sorular ve Cevap Anahtarları

8. Sınıf İngilizce LGS Çıkmış Sorular PDF İndir (Tüm Yıllar)

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), kaliteli eğitim veren bir liseye yerleşmenizin anahtarıdır. Yapılacak olan sınavdan yüksek puan alabilmek için bütün derslere özenli bir şekilde hazırlanmanız gerekiyor. İngilizce de bunlardan birisi ve seçiciliği oldukça yüksek bir ders. Bu derse çalışırken LGS İngilizce çıkmış sorular en önemli yardımcınız olacaktır.

Hayalinizdeki liseyi kazanmak istiyorsanız ingilizce LGS çıkmış soruları çözerek hedefinize daha hızlı ulaşın. Tüm PDF soru ve cevap anahtarları yazımızda.

 

LGS İngilizce Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF

LGS İngilizce için alelade çalışmak değil, doğru şekilde çalışmak gerekiyor. Hangi konudan kaç soru çıktığı, soru tipleri, soruların nasıl sorulduğu gibi hususlara hâkim olmanız önemli. Bütün bunları nasıl yapacağım diye endişe etmenize gerek yok. Makalemizde çıkmış sorular haricinde bu hususların tümü hakkında şeffaf ve kapsamlı bilgiler bulacaksınız.

Geçmiş yıllara ait çıkmış soruları çözerek bütün bahsedilen hususlar hakkında bilgi sahibi olacak ve sınava çok daha etkili bir şekilde hazırlanacaksınız. 2018 yılına kadar bu sınav TEOG uygulanıyordu. 2018’den itibaren LGS uygulanmaya başladı. Bu detay da mutlaka dikkate alınmalıdır. Dolayısıyla TEOG sorularını da ek doküman olarak incelemeniz için aşağıya bırakıyoruz.

8. sınıf ingilizce LGS çıkmış soruları PDF formatında inceleyerek, soruların hangi konulardan ve nasıl geleceğini öğreneceksiniz. Her yıl aynı sorular sorulmamasına karşın, soruların geldiği konular büyük oranda benzer olmaktadır. Ayrıca konuların haricinde soruların nasıl sorulacağını ve bunların kalıplarını da fark edeceksiniz. Bahsedilen hususların tamamı İngilizce dersinden istediğiniz başarıyı elde etmenize yardımcı olacaktır.

LGS İngilizce Çıkmış Sorular

2021 LGS İngilizce Soruları
2020 LGS İngilizce Soruları
2019 LGS İngilizce Soruları
2018 LGS İngilizce Soruları

 

TEOG İngilizce Çıkmış Sorular (2014-2017)

2017 TEOG 1. Dönem İngilizce Soruları2017 TEOG 2. Dönem İngilizce Soruları
2016 TEOG 1. Dönem İngilizce Soruları2016 TEOG 2. Dönem İngilizce Soruları
2015 TEOG 1. Dönem İngilizce Soruları2015 TEOG 2. Dönem İngilizce Soruları
2014 TEOG 1. Dönem İngilizce Soruları2014 TEOG 2. Dönem İngilizce Soruları

Kaynak: bilgenc.com

 

LGS İngilizce Bölümünde Kaç Soru Sorulacak?

Bilindiği gibi LGS iki farklı bölümden oluşuyor; sayısal ve sözel. İngilizce, sözel bölümde yer alıyor. Bu bölümdeki toplam 50 sorunun 10 tanesi İngilizceden çıkıyor. Sözel bölümündeki 50 soru için toplam 75 dakika süreniz olacak. Dolayısıyla her soru için ortalama 1,5 dakika süreniz var. Bu süreyi doğru olarak kullanmak, başarıya giden yolun en önemli anahtarlarından biridir.

 

LGS İngilizce Konular ve Soru Dağılımı

LGS İngilizceye hazırlanırken konular ve bunlara ilişkin soru dağılımını bilmeniz gerekiyor. Konu dağılımını dikkate alarak hazırlayacağınız çalışma programı, verimli olarak çalışmanıza olanak tanır. Konu ve soru dağılımında her yıl bazı değişiklikler olabiliyor. Aşağıdaki tablolarda konular ve yıllara göre soru dağılımı yer almaktadır.

LGS İngilizce Konuları

I. Dönem Konuları

II. Dönem Konuları

Unit 1: Friendship (Arkadaşlık)Unit 6: Adventures (Maceralar)
Unit 2: Teen Life (Genç Hayatı)Unit 7: Tourism (Turizm)
Unit 3: In the Kitchen (Mutfakta)Unit 8: Chores (Ev İşleri)
Unit 4: On the Phone (Telefonda)Unit 9: Science (Bilim)
Unit 5: The Internet (İnternet)Unit 10: Natural Forces (Doğal Afetler)

 

LGS İngilizce Soru Dağılımı

KONU BAŞLIKLARI

2018 LGS

2019 LGS

2020 LGS

Friendship

2

1

2

Teen Life

1

3

2

In the Kitchen

1

1

2

On the Phone

-

1

2

Internet

1

1

2

Adventures

1

1

-

Tourism

3

-

-

Chores

1

1

-

Science

-

1

-

Natural Forces

-

-

-

TOPLAM

10

10

10

Kaynak: mbaegitim.com

 

Nasıl Çalışılır:

İngilizce dersi için öncelikle kelime ezberi yapılmalıdır. Sorulardaki kelimeleri bilmemeniz, doğru seçeneğe ulaşmanızı engeller. Karşılaştığınız her yeni kelimeyi ufak bir not defterine yazmanız ve daha sonra bunları tekrar etmeniz, sınavda size büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca kelimelerin cümle içinde nasıl kullanıldığını da bilmeniz gerekiyor. Yeni öğrendiğiniz kelimelerin olduğu cümlelerin yapılarını incelemeyi ihmal etmeyin.

8. sınıf ingilizce LGS çıkmış sorular PDF halinde mutlaka sahip olmanız gereken bir doküman. Ayrıca MEB tarafından yayınlanan soruların da incelenmesi önem arzediyor. Bu sorular, sınava hazırlık sürecinde soru tiplerini görmeniz ve eksikliklerinizi fark etmeniz adına oldukça önemlidir. İngilizce dersine çalışırken dikkat etmeniz gereken diğer hususlar için aşağıda yer alan videoları izleyebilirsiniz.

 

 

Akılda Kalmaz Kâğıtta Kalır!

LGS’ye hazırlanırken farklı çalışma yöntemlerinden yararlanabilirsiniz. Ancak kağıttan çalışmanın çok daha etkili sonuçlar verdiğini asla unutmayın. LGS İngilizce çıkmış sorular veya MEB tarafından yayınlanan soruların çıktılarını alarak çalışmanız, çok daha etkili olacaktır.

Çıktı almak için online baskı merkezleri, sizlere çok uygun çözümler sunar. Kaliteli ve uygun maliyetli çıktı almak için buradanbastir.com adresi üzerinden hemen siparişinizi oluşturabilirsiniz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler