Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

KPSS Tarih Çıkmış Sorular PDF İndir (Tüm Yıllar)

KPSS Tarih Çıkmış Sorular PDF

KPSS Tarih Çıkmış Sorular PDF İndir (Tüm Yıllar)

Tarih; insanları ve insan topluluklarını etkileyen bütün olayları yakından inceleyen bilim dalıdır. İnsanların, kendi ülkelerinin ve dünyanın tarihini öğrenmeleri, bireysel gelişimleri açısından büyük bir öneme sahiptir. İşte bu yüzden ülkemizde hemen her kademedeki öğretimde tarih konuları yoğun bir şekilde yer tutar. Bu durum ise KPSS gibi önemli bir sınavda tarih sorularının yer almasına neden olur. Yazımızın devamında KPSS lisans, ön lisans ve ÖABT sınavlarında çıkmış olan tarih sorularını bulabilirsiniz.

KPSS tarih çıkmış sorular ve tüm cevapları PDF şeklinde sizler için derledik. Tüm yıllar ve indirme linkleri yazımızda.

 

KPSS Tarih Öğretmenliği Sınavında Kaç Soru Çıkıyor?

KPSS, kamu personeli alımında belirleyici role sahip bir sınavdır. Böylesine bir sınavın daha seçici ve daha adil olması için zaman zaman sınavda bazı değişiklikler yapılıyor. Yapılan değişikliklere bağlı olarak KPSS tarih öğretmenliği sınavındaki soru sayısı da değişebiliyor.

2013 ile 2018 yılları arasında yapılan KPSS tarih öğretmenliği sınavında 50 soru çıkmış ve adaylara bunlar için toplam 75 dakika süre verilmiştir. 2019 yılından itibaren ise bu sınavda toplam 75 soru çıkmaya başlamıştır. Bunlar içinse adaylara toplam 120 dakika verilmektedir.

 

KPSS Tarih Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımı 

KPSS tarih öğretmenliği sınavında başarılı olmak için sınavda çıkacak olan konuların ve bu konulara göre oluşan soru dağılımının bilinmesi önemlidir. Nihayetinde başarı için ilk olarak doğru planlama yapılması şarttır. Doğru planlama ise ancak çıkacak konular ve bunların ağırlıkları bilinerek yapılabilir.

Sınavda çıkacak olan konular ve bunlara ilişkin soru dağılımı her yıl farklılık göstermektedir. Ancak söz konusu farklılık çok fazla değildir. YaniKPSS tarih çıkmış sorular incelenerek yapılacak olan sınavdaki konu dağılımı anlaşılabilir. Bu incelemeyi sizin yerinize yaptık ve soru dağılımı gösteren bir tablo hazırladık.

KPSS tarih öğretmenliği sınavındaki 75 sorudan 15 tanesi alan eğitiminden sorulacaktır. Kalan 60 soru ise alan bilgisi üzerinden sorular olacaktır. Alan bilgisi için yer alan konular aşağıdadır. 

Konular

Soru Sayısı

Osmanlı Tarihi

10 Soru

Türkiye Cumhuriyeti Tarihi

9 Soru

Orta Çağ İslam Tarihi

8-9 Soru

Orta Çağdan 20. Yüzyıl’a Dünya Tarihi

8-9 Soru

İslamiyet Evveli Türk Tarihi

6-7 Soru

20. Yüzyıl Türk Tarihi ve Dünya Tarihi

6 Soru

Tarih Metodu

5 Soru

Osmanlı Türkçesi

3-4 Soru

Eski Çağ Tarihi

3 Soru

Kaynak: tercihiniyap.net

 

KPSS Tarih Çıkmış Sorular ve Cevapları

KPSS tarih çıkmış sorular, yapılacak sınavdan istediğiniz puanı alabilmeniz adına büyük bir öneme sahiptir. Çıkmış sorular ile bir anlamda genel tekrar yapar, eksikliklerinizi görür ve sınavdan önce kendinizi etkili olarak denemiş olursunuz. Çıkmış soruları çözerken süre tutabilir ve böylece sınavı ne kadar sürede tamamlayabileceğinizi de görebilirsiniz. Elde ettiğiniz sonuçlar, zaman yönetimi adına size önemli katkı verecektir.

Çıkmış sorular sadece kendinizi denemenizi ve eksikliklerinizi görmenizi sağlamaz. Bunun haricinde geçmiş yıllardaki soruların tiplerini görmenizi sağlar. Böylece sorulara aşina olursunuz ve çeldiriciler konusunda ciddi anlamda tecrübe edinirsiniz. Bu durum ise sınavdan istediğiniz sonucu almanız adına size çok büyük bir avantaj kazandırır.

Bu kadar önemli olan çıkmış soruları sizler için derledik. 2013 yılından itibaren çıkmış sorulara aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.

KPSS Tarih ÖABT Çıkmış Sorular (2013 - 2021)

2021 KPSS Tarih ÖABT Soruları
2020 KPSS Tarih ÖABT Soruları
2019 KPSS Tarih ÖABT Soruları
2018 KPSS Tarih ÖABT Soruları
2017 KPSS Tarih ÖABT Soruları
2016 KPSS Tarih ÖABT Soruları
2015 KPSS Tarih ÖABT Soruları
2014 KPSS Tarih ÖABT Soruları
2013 KPSS Tarih ÖABT Soruları

Kaynak: osym.gov.tr

 

KPSS Lisans, Önlisans, Ortaöğretim Tarih Çıkmış Sorular

KPSS Tarih Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF

Kaynak: ogrencigundemi.com

 

KPSS ÖABT Nasıl Çalışılır?

ÖABT, öğretmen adaylarının kendi alanları ile ilgili bölüm olmasına karşın, onları biraz zorlamaktadır. ÖABT, üst düzey bir sınavdır ve KPSS puanı üzerinde oldukça etkilidir. Öğretmen adaylarının kamu personeli olarak atanabilmesi için bu sınavdan mümkün olduğunca yüksek sayıda net yapması gerekir. İstediğiniz sonucu almak için bu süreçte dikkat etmeniz gereken hususlar şu şekildedir:

·  Temel Bilgi Seviyenizi Ölçün 

Bir sınavdan başarılı olabilmek için öncelikle gerekli olan temel bilgileri edinmek gerekir. ÖABT, üniversiteden sonra yapılan ve üniversitede görülen dersleri kapsayan bir sınavdır. Buna karşın söz konusu sınavın temelinin lise konuları olduğu ifade edilebilir. Bu yüzden temel bilgi seviyenizi ölçmek ve yeterli olup olmadığına karar vermek için üniversiteye hazırlık kitaplarından yararlanabilirsiniz. Bu kitaplarda, kendi alanınızla ilgili soruları zorlanmadan yapabiliyorsanız, temel bilgi seviyeniz yeterli demektir. Ancak sorularda zorlanıyorsanız, bu durum ise temelinizin eksik olduğu anlamına gelebilir. Sınava hazırlık sürecinde ilk olarak bu eksikliği gidermeniz önemlidir.

İlginizi Çekebilir: KPSS Eğitim Bilimleri Çıkmış Sorular PDF İndir | (2006 – 2021)

·  Konulara Ayrı ve Planlı Çalışın 

Üniversite döneminde gördüğünüz dersleri unutmuş veya zamanında tam olarak kavrayamamış olabilirsiniz. Bu tür sorunların çalışma programınıza zarar vermemesi için konu bazlı olarak sınava çalışmaya özen gösterebilirsiniz. Konu konu ilerleyin ve her konudan sonra sadece o konuyla ilgili testleri ve denemeleri çözün. Böylece konu eksiklerinizi kısa sürede halledecek ve sınava etkili olarak hazırlanabileceksiniz. Ancak burada planlamayı doğru şekilde yapmanız ve sonrasında da sadık kalarak uygulamanız çok önemlidir.

·  Çok Sayıda Denemeler ve Çıkmış Soruları Çözün 

Bu sürecin en önemli adımlarından biri denemeler ve çıkmış soruların çözülmesidir. Denemeler, kişinin tam olarak neyle karşılaşacağını gösteren sorulardır. Kaliteli denemeler, doğru bir soru dağılımı ile adayları dener. Ayrıca bu süreçte zaman kontrolünü nasıl yapmaları gerektiği konusunda veriler sağlar.

Bolca deneme ve çıkmış soruları çözmek, farklı soru tiplerinin görülmesine ve tanınmasına olanak sağlar. Sınavdan önce ne kadar fazla sayıda farklı soru tipi görürseniz, bu süreçte o kadar fazla avantaj elde etmiş olursunuz. Bu yüzden olabildiğince fazla deneme çözmeye ve farklı soru tipi görmeye özen gösterin.

İlginizi Çekebilir: KPSS Fotokopi Çıktılarınızı Kapınıza Kadar Getirelim

·  Dökümanların PDF Olarak Çıktısını Alarak Çalışın

KPSS tarih çıkmış sorular ve bazı kaynaklar online ortamda yer almaktadır. Bunları telefon veya tabletinizi kullanarak inceleyebilirsiniz. Ancak bunun yerine söz konusu dokümanların çıktısını almanız ve kâğıt kalem kullanarak bunları çözmeniz, çok daha gerçekçi bir deneyim yaşamanızı sağlayacaktır. Nihayetinde sınav gerçek kâğıt ve kalem kullanılarak yapılacaktır. Bu şekilde yapılacak bir sınava hazırlanmanın en doğru yolu da çıkmış sorular ve diğer dokümanların çıktısını alarak çözmektir.

Bu süreçteki doküman ihtiyacınız için buradanbastir.com tarafından verilen profesyonel baskı hizmetlerini kullanabilirsiniz. Sizlerden gelen siparişleri yüksek kalite ve uygun fiyat avantajı ile hazırlıyoruz. Çıktı ihtiyaçlarınız için siz de siparişinizi ana sayfamızdan hemen oluşturabilirsiniz.

 

Yararlanılan Kaynaklar:

  • https://derstarih.com/tarih-dersinin-onemi/
  • https://www.unibilgi.net/oabtye-hazirlanma-taktikleri/

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler