Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

KPSS Matematik Çıkmış Sorular PDF İndir (2006–2021 Tüm Yıllar)

KPSS Matematik Çıkmış Sorular PDF

KPSS Matematik Çıkmış Sorular PDF İndir (2006–2021 Tüm Yıllar)

Matematik, neredeyse bütün sınavlarda seçiciliği en yüksek olan derstir. Bu durum, KPSS için de geçerlidir. Kamu personeli olmak isteyenlerin girdiği bu sınavdan başarılı olabilmek ve istenen sonucu alabilmek için matematik dersine özel bir önem verilmesi gerekir. KPSS matematik çıkmış sorular ve pdf dökümanları ile doğru çalışma yöntemlerinin bu süreçte belirleyici olduğu unutulmamalıdır. 2006 ile 2021 yılları arasında yapılan bütün sınavların matematik sorularını ve cevaplarını yazımızın devamında bulunan linklerden indirebilirsiniz.

 

KPSS Matematikte Kaç Soru Çıkıyor?

KPSS, ÖSYM tarafından yapılan bir sınavdır ve 2 bölümden oluşur. KPSS lisans sınavında genel kültür bölümünden 60 ve genel yetenek bölümünden 60 olmak üzere toplam 120 soru vardır. Bu 120 soru için adaylara toplam 130 dakika süre verilir.

Matematik, genel yetenek bölümünde yer alan bir derstir. Bu bölümdeki soruların 27 veya 28 tanesi bu dersten çıkar.

 

KPSS Lisans Çıkmış Sorular

Matematik, birçok aday için zor olarak bilinen bir derstir. KPSS gibi önemli ve stresli bir sınavda, bu dersin zorluğu biraz daha artar. Ancak adaylar için bu noktada KPSS matematik çıkmış sorular gibi çok önemli bir avantaj sağlar.

KPSS’de her yıl farklı sorular çıkar. Ancak bazı derslerden çıkan sorular, geçmiş yıllardakileriyle büyük benzerlikler gösterebilir. Matematik de bunlardan birisidir. Dolayısıyla KPSS matematikten çıkmış soruları çözerek soru tiplerini öğrenebilir, soruluş şekillerine aşinalık kazanabilirsiniz. Böylece sınava çok daha etkili bir şekilde hazırlanma imkânı yakalamış olursunuz.

Buradaki bir diğer avantaj ise çıkmış soruları çözerek kendinizi denemenizdir. Eksiklerinizi görür ve bir anlamda genel tekrar yaparsanız. Sınavdan önce en az bir defa tüm yıllara ait çıkmış soruları inceleyerek hazırlık sürecinde çok ciddi bir avantaj elde edersiniz.

2021 KPSS Lisans Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir) %10
2020 KPSS Lisans Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir) %10
2019 KPSS Lisans Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir) %10
2018 KPSS Lisans Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2017 KPSS Lisans Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2016 KPSS Lisans Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2015 KPSS Lisans Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2014 KPSS Lisans Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2013 KPSS Lisans Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2012 KPSS Lisans Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2011 KPSS Lisans Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2010 KPSS Lisans Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2009 KPSS Lisans Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2008 KPSS Lisans Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2007 KPSS Lisans Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2006 KPSS Lisans Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)

Kaynak: unirehberi.com

 

KPSS Matematik Konular ve Soru Dağılımı

Matematik gibi önemli bir dersten başarılı olabilmek için doğru konulara çalışmak gerekir. Bunun içinse sınavda çıkacak konuların ve bunlara ilişkin soru dağılımının bilinmesi önemli bir detaydır. Hangi konudan kaç soru çıktığı ve bunun yıllara göre dağılımı bilindiğinde, çok daha etkili ve doğru bir çalışma planı kolaylıkla hazırlanabilir.

Kaynak: nasilcalisilir.com

 

KPSS matematik konularından bazılarından uzun süredir soru çıkmazken, bazılarından ise neredeyse her yıl soru çıkmaktadır. Çalışma planı hazırlarken soru çıkması neredeyse kesin olan konulara özel bir önem verilmesi yararlı olacaktır. Ancak diğer konulara da çalışmanız gerektiğini unutmayın. Uzun yıllar o konulardan soru çıkmaması, yapılacak sınavda kesin olarak o konudan soru gelmeyeceğini göstermez.

İlginizi Çekebilir: KPSS Tarih Çıkmış Sorular PDF İndir (Tüm Yıllar)

 

KPSS Matematik Nasıl Çalışılır?

KPSS matematikten, doğru bir çalışma programı ve dikkat edilecek bazı hususlar ile istediğiniz sayıda neti rahatlıkla yapabilirsiniz. Burada esas olanın çalışmak değil, doğru yöntem ve teknikleri kullanarak çalışmak olduğu unutulmamalıdır. Çalışmak için harcadığınız zamanı en verimli hale getirmeniz gerekir. Bunu yaparken dikkat etmeniz gereken hususları sizler için derledik.

·  Ön Yargılarınızdan Kurtulun 

Her dersle ilgili adayların biraz ön yargıya sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak matematik söz konusu olduğunda, bu ön yargının çok daha yüksek seviyeye çıktığı ve belirginleştiği görülmektedir. Bu aşamada matematikten başarılı olmuş kişilerden, öğretmenlerinizden, uzmanlardan ve deneyimli arkadaşlarınızdan alacağınız tavsiyeler ile bu ön yargılardan kurtulmanız önemlidir. Matematik zor olabilir, ancak kesinlikle üstesinden gelinemeyecek bir ders değildir.

·  Ders Çalışmalarınızda Süreklilik Oluşturun 

KPSS matematik, uzun vadede başarınızın yansıyacağı derslerden biridir. Birkaç haftalık çalışmanın ardından bu dersteki netlerinizin hemen artmasını beklemeniz doğru olmayacaktır. Bu noktada sabırlı olmalı ve çalışmalarınızı sürekli hale getirmelisiniz.

Konuların birbirleriyle bağlantılı olduğunu ve bazılarının birbirinin devamı şeklinde olduğunu da dikkate alarak hareket etmeniz gerekir. Çalışmalarınızın karşılığını hemen görmeseniz dahi çalışmayı bırakmayın. Bir süre sonra netlerinizin hızlı bir şekilde yükseldiğine şahit olacaksınız.

·  Plan Dâhilinde Çalışın 

Ders çalışırken başarılı olmanın anahtarı, planlı olarak çalışmaktır. KPSS matematik, farklı soru tipleri ve soruların zorlukları nedeniyle diğer derslerden biraz daha farklıdır. Konular arasında bağlantı olduğu için konuların sırasıyla çalışılması gerekir. Bu ise ancak doğru bir planlama ile mümkün olur.

Planlama yaparken kendi potansiyelinizi dikkate alın. Planlamanızda yerine getirmeniz mümkün olmayan sürelere ve soru sayılarına yer vermeyin. Uygulamayacağınız hedefler belirlemeniz, bir süre plandan uzaklaşmanıza ve planı bırakmanıza neden olabilir.

·  Konuları İyi Öğrenin 

Matematik denildiğinde akla ilk olarak soru çözümü gelir. Soru çözümü elbette çok önemlidir, ancak soru çözümüne geçmeden önce konunun etkili olarak öğrenilmesi gerekir. Bir konuya ilişkin bütün formüllerin, detayların ve soru tiplerinin doğru şekilde öğrenilmesinin ardından soru çözümüne geçmek çok daha doğru olacaktır.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise konuların birbirlerinin devamı niteliğinde olmasıdır. Dolayısıyla bir konuyu tam olarak öğrenmeden diğerine geçmek, yeni konunun da tam olarak öğrenilmesini engeller. Dolayısıyla konuları tam olarak bitirmeden yenisine geçilmemesine özen gösterilmelidir. Unutulmamalıdır ki, burada esas olan bitirdiğiniz konu sayısı değil, tam olarak öğrendiğiniz konulardır.

·  Doğru Kaynak Seçimi 

Kaynak seçimi, KPSS matematik başarısındaki en önemli unsurlardan biridir. Nihayetinde tercih edilen kaynağın içeriği yeterli değilse, diğer unsurların tamamını doğru uygulasanız dahi başarılı olma şansınız düşecektir. Kaynak seçiminde, KPSS matematik çıkmış sorular ve konular paralelinde hazırlananları tercih edebilirsiniz.

·  Konu Tekrarı 

Matematik konularının tam olarak bitirmek çok önemlidir, ancak bunun yetinmek yeterli olmaz. Zira zaman içerisinde bazı konuları veya formülleri unutabilirsiniz. Dolayısıyla belli periyotlarla konu tekrarları yapmanız gerekir. Bütün konuları tekrar edebileceğiniz gibi, deneme ve genel tarama testlerinde yanlış sayısının fazla olduğu konuları da tekrar edebilirsiniz. Tekrarlar üstünkörü olmamalıdır.

·  Öğrendiğinizle Diğer Arkadaşlarınızı Çalıştırın

KPSS matematik çalışma tekniklerinden birisi de öğrendiğini başkasına öğretmektir. Yeterince önemsenmeyen bir teknik olmasına karşın son derece etkilidir. Öğrendiklerinizi başkasına öğretmeniz, ilgili konuda zorlanan arkadaşlarınıza destek vermeniz, aynı zamanda bilgilerinizin pekişmesini de sağlayacaktır. Böylece bilgiler kalıcı hale gelecektir. Ayrıca başka birine bir konuyu çalıştırmanız, hem özgüveninizi hem de motivasyonunuzu çok olumlu etkileyecektir.

·  Kaynak ve Test Dokümanlarının Çıktısını Alarak Çalışın

Bu süreçte kullanılacak kaynakların bir bölümü dijital olabilir. Dijital kaynakların kullanımı için sadece cep telefonları ve tabletler gibi teknolojik aletler kullanılması yeterli olmaz. Bunun yerine KPSS matematik çıkmış sorular ve diğer dokümanların çıktısını alarak çalışmak çok daha doğru olacaktır. Soruların kâğıt üzerinde kalem kullanarak çözülmesi, çok daha etkin bir çalışma yöntemi olacaktır.

Bu konudaki ihtiyaçlarınız için buradanbastir.com hizmetlerini tercih edebilirsiniz. PDF formatındaki çıkmış soruların ve diğer dokümanların çıktılarını yüksek kalitede ve uygun fiyat avantajı ile alabilirsiniz. Siparişleriniz çok kısa bir sürede hazırlanır ve özel kurye ekibi ile sizlere ulaştırılır. İstanbul içindeki siparişler genellikle 2 saatte, diğer şehirlerdeki siparişler ise ortalama 24 ila 48 saat içinde teslim edilmektedir.

İlginizi Çekebilir: KPSS Fotokopi Çıktılarınızı Kapınıza Kadar Getirelim

·  Bol Bol Soru Çözün 

Matematikte yaptığınız konu çalışmalarının kalıcı hale gelmesi ve öğrenilen bilgilerin nasıl uygulandığının görülmesi için bol bol soru çözümü yapmanız gerekir. Her konudan sonra çözeceğiniz konu tekrar testleri ve diğer tarama testleri, istediğiniz sonucu elde etmeniz adına büyük bir öneme sahiptir.

Soru çözümü, farklı soru tiplerini görmenizi sağlar. Böylece sınavda karşınıza gelecek benzer tipteki soruyu çok daha hızlı bir şekilde doğru yapabilirsiniz. Bu durum sınavdaki motivasyon ve moralinizi arttırdığı gibi, zamandan da tasarruf etmenize imkan verecektir.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler