Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

KPSS Fotokopi Çıktılarınızı Kapınıza Kadar Getirelim

KPSS Çıktılarıyla Sınavlarda Nasıl Başarılı Olunur?

KPSS Fotokopi Çıktılarınızı Kapınıza Kadar Getirelim

Kamu görevlisi olmak için milyonlarca gencin girdiği sınavlar büyük bir öneme sahiptir. Kamu personelliğinden önceki son sınav KPSS’dir. Bu sınav kendi içerisinde KPSS Lisans, Ön Lisans, Ortaöğretim ve ÖABT olarak ayrılır. 60 genel yetenek ve 60 genel kültür olmak üzere toplam 120 sorunun olduğu sınav için adaylara 130 dakikalık bir süre verilir. Bu önemli sınav için farklı kaynakların kullanılması faydalıdır. KPSS fotokopi dokümanlarının da önemli kaynaklar olduğu unutulmamalıdır.

 

KPSS Nedir?

KPSS, yani Kamu Personeli Seçme Sınavı, kamuya personel alımı için gerçekleştirilir. Sınav, ÖSYM tarafından hazırlanır ve planlanır. İçerisinde genel kültür, genel yetenek, anayasa, tarih, coğrafya ve istatistik gibi farklı dersler bulunur. Adaylar, aldıkları eğitim ve tercih edecekleri kamu kadrolarına göre belli derslerden sorumludur. Bu durum, sınav sonucunda farklı puan türlerinin oluşmasına neden olur. Adaylar, tercih edilecek kadrolara göre bu puan türlerinden uygun olanları ile başvurularını yapar. KPSS, genel olarak ikiye ayrılır ve bunların ilki A grubu diğeri ise B ve C grubu kadrolar için olandır.

  • A grubu kadrolara, sadece üniversite mezunları başvuru yapabilmekte, ayrıca kendi meslekleri ile ilgili ek bölümlerden de sorumlu olmaktadır. Öğretmen adaylarının genel kültür ve genel yetenek sınavından sonra alan sınavına da girmek zorunda olması, buna örnek olarak gösterilebilir.
  • Diğer sınav türü ise B ve C grubu kadroları için olup, buna ise en az lise mezunu olan adaylar girebilir.

 

KPSS 2022 Ne Zaman?

KPSS tarihleri, ÖSYM tarafından duyurulmaktadır. 2022 yılı için yapılan duyurulara göre sınavların gerçekleştirileceği tarihler şu şekildedir:

  • Alan Bilgisi: 6-7 Ağustos
  • Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): 14 Ağustos
  • Önlisans: 2 Ekim
  • Ortaöğretim: 6 Kasım
  • E-KPSS: 24 Nisan
  • DHBT: 27 Kasım

Bu tarihlerin her yıl değiştiği unutulmamalıdır. Ayrıca sınavlardan bazıları her yıl yapılırken, bazıları ise 2 yılda bir defa yapılmaktadır. Dolayısıyla istenen sonucun alınabilmesi için sınava doğru yöntemlerle ve doğru kaynaklarla etkili olarak çalışılması son derece önemlidir.

İlginizi Çekebilir: PDF Dosya Boyutu Nasıl Küçültülür? (Aynı Kalitede Daha Düşük Boyut)

 

Sınavda Başarı İçin Hangi Dokümanların Fotokopisi Alınmalı?

KPSS’ye giren aday sayısı yüzbinlerle ifade edilir. Bu kadar fazla adayın yarıştığı bir sınav, son derece seçicidir ve bu ise sınavın zor olduğu anlamına gelir. Ayrıca her yıl sınırlı sayıda kamuya alım yapıldığı da dikkate alındığında, sınavda olabildiğince yüksek puan alınması gerektiği net olarak anlaşılır. Böylesine zor ve önemli bir sınavda başarılı olabilmek için doğru kaynaklar büyük bir önem taşır.

Bu süreçte tercih edilebilecek çok sayıda kaynak vardır. Ancak bu kaynaklar içerisinde KPSS fotokopi dokümanlarının ayrı bir önemi olduğu unutulmamalıdır. Doğru dokümanların fotokopileri, hazırlık sürecini daha etkili geçirmenize yardımcı olacaktır. Çıkmış soruların, ders notlarının, çalışma programının ve benzeri dokümanların çıktılarını almanız, tahmin ettiğinizden çok daha fazla etkiler yapacaktır.

Fotokopisini almak için doküman araştırdığınızda, farklı seçenekleriniz olduğunu göreceksiniz. Söz konusu seçenekler arasından doğru olanları tercih etmeniz gerektiğini unutmayın.

· Çıkmış KPSS Sorularının Fotokopisini Mutlaka Alın

KPSS veya daha farklı bir sınava çalışırken geçmiş yıllardaki çıkmış soruları çözmek önemli yararlar sağlar. Zaten uzmanlar, bu konuyu neredeyse sürekli gündeme getirmekte ve adayların çıkmış soruları çözmesi gerektiğinden bahsetmektedir.

Geçmiş yıllardaki çıkmış soruları çözerek soru tipleri hakkında bilgi sahibi olur, sorulara aşinalık kazanır ve bu sorularla kendinizi test edebilirsiniz. Eksiklerinizi daha net bir şekilde görebilir ve böylece sınava yatkınlık kazanmış olursunuz. Bütün bunlar ise sınav sonucunu olumlu olarak etkiler.

Gireceğiniz sınavda, geçmiş yıllardaki soruların aynısı çıkmayacaktır. Ancak geçmiş yıllardaki soruları çözdüğünüzde, aralarında nasıl benzerlik olduğunu fark edeceksiniz. Soruların soruluş biçimleri, çeldiriciler ve diğer hususlar hakkında fikir edinirsiniz. Bütün bunlar ise çıkacak soruları tahmin etmenize yardımcı olur.

İlginizi Çekebilir: En Ucuz Çıktı Nereden Alınır? (İşte Bakmanız Gereken Yerler)

 

KPSS Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyım?

KPSS başarısı için sınava doğru ve etkili yöntemlerle çalışılması gerekir. Burada önemli olanın çok çalışmak değil, doğru ve verimli çalışmak olduğu unutulmamalıdır. Aksi durumda uzun saatleri verdiğiniz konuları tam olarak kavrayamaz ve beklentilerinizi tam olarak karşılayamazsınız. KPSS’ye hazırlanırken dikkate alınması gereken hususlar ve bunlara ilişkin detaylar şu şekildedir:*

·  Plan Dahilinde Çalışın 

Gireceğiniz sınav ne olursa olsun, öncelikle bir planınızın olması ve buna uygun olacak şekilde çalışmanız büyük bir öneme sahiptir. Plan hazırlarken, hangi konunun ne zaman çalışılacağı ve ne zaman biteceği belli olmalıdır. Tekrarların ne zaman yapılacağı, soru ve deneme çözümlerinin hangi aralıklarda olacağı da yine planda yer almalıdır.

·  Çevresel Faktörlerden Uzak Durmaya Çalışın veya Önemsemeyin 

Çalışma motivasyonunuzu kaybetmemeniz için olumsuz çevre unsurlarından uzak durmanız gerekir. Eğer uzak durmanız mümkün değilse, bu tür unsurları önemsememeye çalışın ve çalışmalarınızı olumsuz etkilemesine izin vermeyin. Doğa seslerinin bulunduğu ses içeriklerini kulaklık ile dinleyerek kendinizi gürültülü ortamlardan izole edebilirsiniz.

·  Uyku Düzeni Önemli 

Uyku düzeni, bu süreçte dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biridir. Kesinlikle şu saatte çalışılmalı şeklinde bir kural yoktur, ancak doğru uyku düzeninin belirlenmesi ve uyku sonrasındaki açık zihinle çalışmak daha etkili olur. Günlük en az 6-8 saat uyumak gerektiği unutulmamalıdır.

·  Sosyal Medyada Kaybolmayın 

Sosyal medya, sınav sürecinde gereksiz yere zamanınızı alacaktır. Sosyal medyaya bu süreçte ara verin veya büyük oranda kullanımınızı kısıtlayın. Kullanmak istiyorsanız, kontrolünüzü kaybetmeyin ve çok fazla zaman harcamayın. Ayrıca sosyal medya hesabınızdan sınav konusunda yarar sağlayacağını düşündüğünüz hocaları ve sayfaları takip edebilirsiniz.

·  Çıktı Alarak Çalışın

KPSS fotokopi dokümanları, bu süreçteki en önemli yardımcınız olacaktır. Çıkmış sorular, ders notları ve benzeri dokümanların çıktılarını alarak sınava hazırlık sürecinizi daha etkili hale getirebilirsiniz. Çıktılarınız için buradanbastir.com adresini tercih edebilirsiniz. Kaliteli çıktıları buradan uygun fiyat avantajı ile alabilirsiniz. Kapınıza kadar teslim edilecek çıktılar, hem zaman kaybetmenizi engelleyecek, hem de bu süreçte çok fazla yarar sağlayacaktır. Web sitenin ana sayfasındaki hesaplama aracıyla maliyeti hesaplayabilir ve spiral seçenekleriyle birden fazla pdf birleştirerek kitap haline dahi getirebilirsiniz.

·  Bol Soru Çözün 

Bol soru çözmek, sınavların bir numaralı kuralıdır. Çıkmış sorular ve deneme testlerinin çıktısını alarak düzenli soru çözümü yapın. Konulardan hemen sonra o konuyla ilgili testler çözerek, konunun tam olarak pekişmesini sağlayabilirsiniz.

·  Belirli Aralıklarla Bilgilerinizi Tekrar Edin 

Çalıştığınız konular, zamanla unutulmaya başlayacaktır. Bunu engellemek için periyodik olarak tekrarlar yapılmalıdır. Tekrarların kısa ve uzun zaman aralıklarında özel ve genel olacak şekilde yapılması daha uygundur. Genel tekrarlar aylık ve dönemli olarak gerçekleştirilebilir. Özel tekrarlar ise daha sık, ancak daha az zaman alacak şekilde yapılır.

İlginizi Çekebilir: İstanbul’da Ucuz Fotokopi Çekimi – Üstelik Evinizden Çıkmadan!

 

KPSS fotokopi ihtiyaçlarınızı buradanbastir.com olarak hızlı, ekonomik ve kaliteli olarak karşılıyoruz. İhtiyaçlarınıza yönelik siparişlerinizi sitemizden kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz. Siparişleriniz kısa sürede hazırlanır ve kapınıza kadar getirilir. İstanbul içindeki noktalara ekspres kargo seçeneğiyle 2 saat içerisinde siparişleri teslim ediyoruz. Diğer illere ise 1-2 iş günü içinde kargo ile teslimat sağlıyoruz.

Bu yazımızda KPSS fotokopi ve çıktı alarak çalışmanın öneminden bahsettik. Bu sınav ile ilgili tüm detayları siz değerli adaylara aktarmaya çalıştık. Sınava girecek tüm adaylara “BuradanBastır” ekibi olarak başarılar dileriz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler