Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

KPSS Eğitim Bilimleri Çıkmış Sorular PDF İndir | (2006 – 2021)

KPSS Eğitim Bilimleri Çıkmış Sorular

KPSS Eğitim Bilimleri Çıkmış Sorular PDF İndir | (2006 – 2021)

KPSS-Öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak devlet okullarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen adaylara yönelik bir sınavdır. Bu sınava Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi mezunları girebilir. Fen Edebiyat Fakültesi mezunlarının sınavdan sonra devlet kurumlarına atanabilmesi için daha önceden pedagojik formasyon eğitimi almış olması gerekir.

KPSS-Öğretmenlik gibi önemli bir sınavda başarılı olabilmek için doğru çalışma yöntemlerinin kullanılması ve çıkmış soruların çözülmesi önemlidir. KPSS eğitim bilimleri çıkmış sorular PDF çıktıları alınarak, sınavdan önce bu soruların çözülmesi şansınızı çok büyük oranda artıracaktır.

KPSS eğitim bilimleri çıkmış sorular ve tüm cevapları PDF şeklinde sizler için derledik. Tüm yıllar ve indirme linkleri yazımızda.

 

KPSS Eğitim Bilimleri Dersleri Neler?

KPSS eğitim bilimleri, bu alanla ilgili olan birçok dersin birleşiminden oluşmaktadır. Eğitim bilimleri; öğrenme psikolojisi, gelişim psikolojisi, program geliştirme, ölçme ve değerlendirme, rehberlik, öğretim yöntem ve teknikleri derslerinden oluşur.

Eğitim bilimlerine akademik açından bakıldığında da bu alanda farklı anabilim dalları olduğu görülür. Eğitim Bilimleri Bölümü içerisinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalı olmak üzere dört farklı anabilim dalı bulunur.

 

Hangi Dersten Kaç Soru Çıkıyor?

KPSS Öğretmenlik sınavından başarılı olabilmek için hangi dersten kaç soru çıktığının bilinmesi önemlidir. Bu bilgi, doğru çalışma planı oluşturulması adına son derece önemlidir. KPSS A grubunda derslere göre soru dağılımı şu şekildedir:

Sınavda Uygulanacak Testler

Soru Sayısı

Sınav Süresi

Genel Yetenek (60) ve Genel Kültür (60)120130 dakika
Eğitim Bilimleri80100 dakika
İşletme4050 dakika
Muhasebe4050 dakika

İlginizi Çekebilir: Vaktinizi Kampüste Fotokopi Çektirmeye Değil Sınavlara Ayırın

 

KPSS Eğitim Bilimleri Soru Dağılımı

KPSS eğitim bilimleri, yüksek puan alarak kamuya öğretmen olarak atanmak için uygulanan bir sınavdır. Yüz binlerce adayın girmiş olduğu bu sınavda başarılı olabilmek için doğru bir çalışma planı ve etkili bir çalışma yöntemi belirlenmelidir. Bunların yapılabilmesi içinse soru dağılımının bilinmesi gerekir. KPSS eğitim bilimleri sınavına ilişkin soru dağılımı şu şekildedir:

Dersler

Yüzdelik Dağılım

Soru Adeti

Öğretim İlk eve Yöntemleri

%26

20-21 Soru

Sınıf Yönetimi

%6

4-5 Soru

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı

%6

4-5 Soru

Program Geliştirme

%6

4-5 Soru

Ölçme ve Değerlendirme

%15

12 Soru

Öğrenme Psikolojisi

%15

12 Soru

 

KPSS Eğitim Bilimleri Çıkmış Sorular ve Cevapları

KPSS eğitim bilimleri, kendine has soru kalıpları olan bir sınavdır. Uzun yıllardır uygulanan bu sınavdaki soru tipleri, her yıl büyük bir benzerlik gösterir. Yani yapılacak sınavda, geçmiş yıllardaki soruların birebir aynısı sorulmasa da, benzerleri çıkar. Bu yüzden sınavdan önce adayların mutlaka KPSS eğitim bilimleri çıkmış soruları en az bir defa çözmesi ve soruları detaylı olarak incelemesi gerekir.

Çıkmış sorular ile KPSS eğitim bilimleri sınavına ciddi anlamda bir aşinalık kazanılabilir. Bunun yanında çıkmış sorular, kendinizi en iyi değerlendirebileceğiniz sınavdır. Çıkmış sorular ile eksiklerinizi görebilir, konu tekrarı yapabilir ve sınava etkili olarak hazırlanabilirsiniz. Geçmiş yıllarda yapılan KPSS eğitim bilimleri sınavının sorularına ve cevaplarına aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz:

2021 KPSS Eğitim Bilimleri Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir) %10
2020 KPSS Eğitim Bilimleri Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir) %10
2019 KPSS Eğitim Bilimleri Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir) %10
2018 KPSS Eğitim Bilimleri Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2017 KPSS Eğitim Bilimleri Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2016 KPSS Eğitim Bilimleri Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2015 KPSS Eğitim Bilimleri Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2014 KPSS Eğitim Bilimleri Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2013 KPSS Eğitim Bilimleri Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2012 KPSS Eğitim Bilimleri Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2011 KPSS Eğitim Bilimleri Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2010 KPSS Eğitim Bilimleri Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2009 KPSS Eğitim Bilimleri Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2008 KPSS Eğitim Bilimleri Soruları PDF (İndir)
2008 KPSS Eğitim Bilimleri Cevap Anahtarı
2007 KPSS Eğitim Bilimleri Soruları PDF (İndir)
2007 KPSS Eğitim Bilimleri Cevap Anahtarı
2006 KPSS Eğitim Bilimleri Soruları PDF (İndir)
2006 KPSS Eğitim Bilimleri Cevap Anahtarı

Kaynak: unirehberi.com

 

KPSS Eğitim Bilimlerine Nasıl Çalışılır?

KPSS eğitim bilimlerine çalışmaya başlamadan önce bütün bir yılın planını ve programını oluşturun. Hangi ders için hangi kaynakları kullanacağınızı, hangi hocaları dinleyeceğinizi, hangi ay hangi konuları bitireceğinizi daha en başından belirlemiş olun.

Doğru ve etkili bir planlama olmadığı zaman çalışma noktasında bir karmaşa yaşanabilir. Genel kültür mü çalışayım, eğitim bilimlerinden hangi konuya çalışayım, bu kaynak daha mı iyi gibi sorular zihninizi doldurur. Buna bağlı olarak da çalışma verimliliğiniz ciddi anlamda düşer.

Planınız olmadığında yaşayacağınız karmaşa, stres seviyenizin artmasına neden olacaktır. Stres ise böylesine kritik bir dönemde, en ciddi düşmanlarınızdan biridir. Stres, istediğiniz sonucu elde etmenizin önündeki bir engel olarak büyüyecektir.

Eğitim bilimleri, toplam 80 sorudan oluşan bir sınavdır. Geçmiş yıllara bakıldığında adayların bu sınavdan ortalama 39 net yaptıkları görülür. Sınavın standart sapması ise 14,5 olarak hesaplanmıştır. İlgili rakamlar dikkate alındığında, eğitim bilimleri sınavının seçiciliğinin son derece yüksek olduğu kolaylıkla ifade edilebilir.

Sınava hazırlanmak için dershaneye gidilecekse, çalışmaya başlamak için dershanelerin açılması beklenmemelidir. Zira böyle bir seçim, size boş yere zaman kaybettirecektir.

Son olarak planlama yaparken gerçekçi olmaya çalışmalısınız. Nihayetinde kendinizi en iyi siz tanırsınız ve günlük kaç saat çalışacağınızı yine en iyi siz bilirsiniz. Kendi kapasitenizi dikkate alarak planlamayı hazırlamanız, daha sonraki süreçlerde hayal kırıklığı yaşamanızı engelleyecektir.

İlginizi Çekebilir: Fotoğraf Nasıl PDF Yapılır? (JPG to PDF Çevirme)

 

Netlerinizi Yükseltecek 11 Tavsiye

KPSS eğitim bilimleri sınavına planlı ve doğru yöntemlerle çalışmak çok önemlidir. Ancak buradaki amacınızın hiçbir zaman doğru çalışmak olmadığını unutmayın. Doğru ve planlı çalışmak, sizi başarıya götüren bir araçtır. Başarı ise olabildiği kadar yüksek sayıda net yapmaktır. Netlerinizi yükseltmeniz için dikkate alabileceğiniz 11 farklı tavsiyeyi sizler için derledik. Söz konusu tavsiyeler şu şekildedir:

  1. Eğitim bilimleri derslerini ve buradaki konuları bir yük ve zorunluluk olarak değil, mesleğinizin bir parçası olarak görün. Bu ders ve konuların, mesleğinizi icra ederken de işinize yarayacağını dikkate alın. Böylece konuları içselleştirerek çalışabilirsiniz.
  2. Konulara çalışırken çevrenizdeki veya kendi yaşamınızdaki ilgili dönemleri düşünün ve bazı çıkarımlarda bulunun. Örneğin; öğrenme psikolojisi dersindeki konulardan sonra kendi öğrenme süreçlerinizi veya arkadaşlarınızın öğrenme süreçlerini düşünebilirsiniz.
  3. Eğitim bilimleri dersinin temelinin gelişim psikolojisi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu yüzden ilk olarak gelişim psikolojisi dersine, sonrasında ise öğrenme psikolojisi dersine çalışın. Böylece eğitim bilimleri dersinin temeli niteliğindeki iki önemli dersi halletmiş olursunuz.
  4. Konuları ve bilgileri ezberlemeye değil, öğrenmeye odaklanın. Kendi örneklerinizle konuların kalıcı olmasını sağlayın.
  5. Konuları çalışırken küçük notlar alın. Böylece yazarak çalışmanın kalıcılığını yakalayabilir ve daha sonraki konu tekrarları için kaynak oluşturabilirsiniz.
  6. Her konudan sonra mutlaka o konuyla ilgili testler çözün. Dersin tamamı bittikten sonra ilgili konuları kapsayan testler ve denemelerle tekrarlar yapın.
  7. Her dersle ilgili branş denemeleri çözün. Böylece ilgili derse dair genel tekrar yapmış olursunuz. Ayrıca eksiklerinizi net olarak görürsünüz. Denemelerden sonra yanlış yaptığınız soruları detaylı olarak inceleyin ve gerekirse ilgili konuları tekrar edin.
  8. Çözemediğiniz veya zorlandığınız konuların üzerine gidin. Çalışmadığınız hiçbir ders ve konu olmasın. Bilhassa sözel branşa sahip olan öğretmenler, ölçme ve değerlendirme dersine karşı büyük bir önyargıya sahiptir. Ancak bu önyargı engelleyici ve başarıyı engelleyici bir etkiye sahiptir.
  9. Geçmiş yıllarda yapılan sınavlardaki çıkmış soruları çözmeden kesinlikle sınava girmeyin. Çıkmış sorular, sınav sorularına aşina olmanıza, genel durumunuzu görmenize ve eksikliklerinizi fark etmenize yardımcı olacaktır.
  10. Son ay denemelere yoğunlaşın ve bol bol soru çözün. Her derste olduğu gibi eğitim bilimleri dersinde de soru çözümü anahtar roldedir.
  11. KPSS eğitim bilimleri çıkmış sorular PDF dosyasının çıktısını alarak sınavdan önce en az bir defa çözün. PDF dosyalarının çıktısını alıp çalışmanız online çalışmaya nazaran çok daha başarı sağlayacak önemli bir etkendir.

KPSS fotokopi çıkmış sorular veya diğer kaynakların çıktısını kaliteli ve ekonomik olarak almak için buradanbastir.com online baskı merkezimizi tercih edebilirsiniz.

 

 

Yararlanılan Kaynaklar:

  • https://www.pegemakademi.com/kurslar/kpss-ogretmenlik
  • https://egesem.org/tavsiye/egitim-bilimleri-hangi-dersler-var.html
  • https://kpsskoclugu.com/kpss-egitim-bilimleri-nasil-calisilir/
  • https://cekirdekyayinevi.org/egitim-bilimlerinden-nasil-yuksek-net-yapilir/

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler