Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

DHBT Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF (2014-2022 Tüm Yıllar)

DHBT Çıkmış Sorular

DHBT Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF (2014-2022 Tüm Yıllar)

DHBT, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapmak isteyenlerin girmeleri gereken sınavlardan biridir. Bu sınav ise yüksek seçiciliği ile öne çıkar. Dolayısıyla adayların başarılı olabilmesi için doğru şekilde çalışması, büyük bir öneme sahiptir. Sınava hazırlık sürecinde DHBT çıkmış sorular mutlaka çözülmelidir.

Yazımızın devamında DHBT çıkmış sorular ve cevaplarının olduğu, tüm yılların PDF dosyalarını bulabilirsiniz.

 

DHBT Nedir?

DHBT; Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi ifadesinin kısaltmasıdır. İlk defa 2014 yılında yapılmaya başlanan bu sınav, daha önceki dönemlerde farklı bir isimle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılmaktaydı. 2014 sonrasında ise sınav, ÖSYM tarafından yapılmaya başlanmıştır.

Bu sınava ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunları girebilir. KPSS sonrasında yapılan alan sınavıdır ve ilk defa açıktan ya da sözleşmeli olarak atanacak kişilerin belirlenmesi için yapılır. Toplamda 40 sorunun yer aldığı sınava adaylar, mezun oldukları öğrenim düzeyine göre alınırlar. Yani herkese aynı soruların sorulması gibi bir durum söz konusu değildir.

KPSS, DHBT içerisindeki ilk 20 soru DHBT-1, diğer ikinci 20 soru ise DHBT-2 olarak adlandırılır.

  • DHBT-1, temel din bilgisi sorularından meydana gelir ve tüm öğrenim düzeyindeki adayların cevaplaması gerekir.
  • DHBT-2 bölümü ise öğrenim düzeyine göre farklılık gösterir.

Bu sınavdan alınan puanın geçerliliği, yapılacak olan bir sonraki sınava kadardır. Ayrıca bu sınava girebilmek için adayların öncelikle KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavına da girmesi gerektiği unutulmamalıdır.

İlginizi Çekebilir: Yaşayan Dünya Dinleri Çıkmış Sorular & Özet Ders Notları

 

DHBT Sınavına Nasıl Hazırlanmalı?

2014 yılıyla birlikte sınavın ÖSYM tarafından yapılmaya başlamasıyla hem soru sayısı azalmış hem de soruların zorluğu artmıştır. Ayrıca ÖSYM tarafından çoktan seçmeli soruların kullanılması, soru çözümlerinde muhakeme yeteneğinin daha fazla öne çıkmasını sağlamıştır. Bu durum, tek bir soruda farklı konuların sorulmasını da mümkün hale getirmiştir. Dolayısıyla çalışmaların, bu hususun dikkate alınarak yapılması gerekir.

Sınava hazırlık sürecinin mutlaka test sorularına yönelik olması gerekir. Bütün sürecin buna göre planlanması ve programlanması çok önemlidir. Konuların birbirinin devamı şeklinde olması, hazırlanan plana mutlak şekilde uyulmasını gerektirir. Eğer hazırlanan plana ara verilirse, öğrenilen konuların unutulması gibi olumsuzluklar yaşanabilir.

Çalışılacak konular önemli ölçüde bilgiye dayalı olduğunda, küçük notlar almak sizleri oldukça rahatlatacaktır. Alınacak notların olabildiğince kısa olması gerekir. Bu notları alırken, yazdıklarınız zihninize daha iyi yerleşecektir. Ayrıca daha sonraki tekrarları bu notlardan, kısa süre içerisinde yapabileceksiniz. Nasıl çalışmanız gerektiğine dair diğer detaylar için aşağıda yer alan videoyu inceleyebilirsiniz:

İlginizi Çekebilir: 8. Sınıf LGS Din Kültürü Çıkmış Sorular PDF İndir (Tüm Yıllar)

 

DHBT Çıkmış Sorular ve Cevapları

Bu sınavdan başarılı olabilmek için çıkmış soruları mutlaka çözmeniz gerekir. DHBT çıkmış sorular ile sınavda karşınıza gelebilecek sorulara aşinalık kazanırsınız, soru tiplerini öğrenirsiniz. Ayrıca bu süreçte kendinizi deneme ve durumunuzu net şekilde görme imkanı yakalarsınız. Mezuniyet düzeyinize göre gireceğiniz sınava ait çıkmış sorulara, aşağıda yer alan tablolardan ulaşabilirsiniz.

DHBT Lisans Çıkmış Sorular

Lisans mezunlarının sorumlu olduğu sorular, bu bölümde yer almaktadır. Yıllara göre DHBT lisans çıkmış sorular için aşağıda yer alan tablodaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

2022 DHBT Lisans Çıkmış Sorular ve Cevapları - %10
2020 DHBT Lisans Çıkmış Sorular ve Cevapları
2018 DHBT Lisans Çıkmış Sorular ve Cevapları
2016 DHBT Lisans Çıkmış Sorular ve Cevapları
2014 DHBT Lisans Çıkmış Sorular ve Cevapları

 

DHBT Önlisans Çıkmış Sorular

Önlisans mezunlarının sorumlu olduğu soruların bulunduğu bölümdür. Sınavdan önce en az bir kere, bu soruların mutlaka çözülmesi gerekir. DHBT önlisans çıkmış sorular için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

2022 DHBT Önlisans Çıkmış Sorular ve Cevapları - %10
2020 DHBT Önlisans Çıkmış Sorular ve Cevapları
2018 DHBT Önlisans Çıkmış Sorular ve Cevapları
2016 DHBT Önlisans Çıkmış Sorular ve Cevapları
2014 DHBT Önlisans Çıkmış Sorular ve Cevapları

 

DHBT Ortaöğretim (Lise) Çıkmış Sorular

Ortaöğretim, yani lise mezunlarının sorumlu olduğu sorulardır. Bu sorular için de aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

2022 DHBT Ortaöğretim Çıkmış Sorular ve Cevapları - %10
2020 DHBT Ortaöğretim Çıkmış Sorular ve Cevapları
2018 DHBT Ortaöğretim Çıkmış Sorular ve Cevapları
2016 DHBT Ortaöğretim Çıkmış Sorular ve Cevapları
2014 DHBT Ortaöğretim Çıkmış Sorular ve Cevapları

 

DHBT ile İlgili Tüm Dokümanlarınızın Çıktılarını BuradanBastir ile Alın

DHBT çıkmış sorular, sınav başarınızı direkt olarak etkileyecek unsurlardan biridir. Bu soruları, adeta gerçek bir sınavdaymış gibi çözmeniz, çok daha yararlı olacaktır. Dolayısıyla tablet, telefon veya bilgisayar üzerinde çözmek yerine, soruların çıktılarını alarak fiziki kağıt ve kalemle çözmek başarı oranınızı bir hayli artırır.

Çıkmış soruların çıktılarını kaliteli ve uygun fiyat avantajı ile almak için BuradanBastir tarafından verilen hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Yüksek kalitedeki çıktıları, uygun fiyata alabilir, çıktılarınızın tek spiral ile kitap haline getirilmesini talep edebilirsiniz. Böylece sayfaların kaybolması ve karışması gibi olumsuzlukları engelleyebilirsiniz. DHBT çıkmış soruların çıktıları için siparişinizi, ana sayfamızdan hemen oluşturabilirsiniz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler