Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

En Ucuz Çıktı Nereden Alınır? (İşte Bakmanız Gereken Yerler)

En Ucuz Çıktı Nereden Alınır? (İşte Bakmanız Gereken Yerler)

Bazen elinizdeki ders notlarını çoğaltmak, bazen bilgisayar ortamında hazırladığınız projenizi kağıda dökmek, bazen de daha farklı bir nedenden dolayı çıktı almanız gerekebilir. Eğer çıktısını alacağınız sayfa sayısı fazla ise maliyet sizin için önemli bir konuya dönüşebilir. İşte böyle durumlarda en ucuz çıktı nereden alınır sorusu sık sık aklınıza gelecektir. En uygun maliyetli çıktığının nereden alınacağı ve bu konuda dikkat etmeniz gereken hususları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

 

Çıktı Alma Sorunsalı

Bilgisayar teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte artık birçok işlem dijital ortamda yapılıyor. Öğrenciler ödevlerini, avukatlar dava dosyalarını, mimarlar çizimlerini, öğretmenler ders notlarını bilgisayar ortamında hazırlıyor. Ancak bunların bazen kâğıda dökülmesi gerekiyor. Böyle durumlarda mutlaka kaliteli ve profesyonel hizmetlerden yararlanılarak ihtiyaçlar giderilebilir.

Çıktı maliyetleri tek bir sayfa için düşük gibi görünse de, sayfa sayısının artması ile ciddi rakamlara ulaşabiliyor. Dolayısıyla önceden herhangi bir araştırma yapmadan, rasgele bir yerden çıktıların alınması, gereksiz yere yüksek rakam ödenmenize neden olabilir. Gereksiz yere yüksek ödemeler yapmamak, hızlı ve kaliteli bir sonuç almak için seçeneklerin araştırılması ve bunların değerlendirilmesi gerekiyor.

İlginizi Çekebilir: En Ucuz Fotokopi ve Çıktı İhtiyaçlarınız İçin 7/24 Hizmet

 

En Ucuz Çıktı Nereden Alınır Bilmeyenlere 5 Öneri

Bilgisayar ortamındaki yazı belgelerinizi çıkarmak için farklı seçenekleri tercih edebilirsiniz. Bu noktada beklenti ve ihtiyaçlarına bağlı olarak uygun seçeneğe yönelebilirsiniz. Ancak daha sonradan pişmanlık yaşamamak için her zaman kaliteyi ön planda tutmanız gerektiğini unutmayın. Şimdi, sahip olduğunuz seçeneklere geçelim.

 

Evinizdeki veya Komşunuzdaki Yazıcıdan Çıktı Alma

Çıktı almak için akla gelen ilk seçeneklerden birisi, evinizdeki veya komşunuzdaki yazıcıyı kullanmaktır. Bu seçeneği kullanarak, anında istediğiniz notların, ödevlerin, dosyaların veya benzeri belgelerin çıktılarını alabilirsiniz.

Yazıcıdan Çıktı Nasıl Alınır?

Yazıcıdan çıktı almak için öncelikle bilgisayarınız ile yazıcınız arasında kablo ile bağlantı kurulması ve yazıcının bilgisayara tanıtılması (driver yüklenmesi) gerekiyor. Daha sonra ise yazıcıdan çıkarmak istediğiniz belgeyi açtığınız programda (Microsoft Office vb.) sırasıyla Dosya>Yazdır seçeneklerine tıklamanız gerekiyor.

Bu aşamadan sonra ise açılan bölümden hangi sayfaları çıkarmak istediğinizi ve kopya sayısını belirleyebilirsiniz. Son olarak da işleme onay verdiğinizde, belgeleriniz yazıcıdan çıkmaya başlayacaktır.

Peki, Yazıcıdan Çıktı Almak Hesaplı Mı?

Evlerde bulunan yazıcılar, daha çok basit kullanımlar için geliştirilmiştir. Önemli kısmının kalitesi aslında istenen seviyede değildir. Buna rağmen kartuş maliyetler, toner dolum fiyatları oldukça yüksektir. Bunların yanında zaman zaman meydana gelen arızalar ile maliyetleri daha da yükselir. Evet, evlerinizdeki yazıcılar birkaç sayfalık çıktılar için mantıklı bir seçim olabilir. Ancak sürekli çıktı alıyorsanız veya sayfa sayısı yüksek belgeleri çıkarmanız gerekiyorsa, bu seçeneğin maliyet ve kalite açısından mantıklı olmadığı söylenebilir.

 

Kırtasiye veya İnternet Kafelerden Çıktı Alma

Bir diğer seçenek olan kırtasiye ve internet kafeler, genellikle birkaç sayfa için tercih edilebilir seçenekler olarak dikkat çeker. Flash bellek veya daha farklı bir harici depolama alanı içerisinde götürdüğünüz belgelerin çıktısını buralardan alabilirsiniz. Ancak sayfa sayısı arttıkça, maliyetin de ciddi anlamda artacağını unutmayın.

 

Matbaa ve Baskı Merkezleri

Çıktı alma noktasında en uygun maliyetli seçeneklerin matbaa ve baskı merkezleri olduğu ifade edilebilir. Ancak bu merkezler, günümüzde daha çok davetiye ve kartvizit gibi hizmetlere yönelmiş durumdadır. Eğer binlerce sayfadan oluşan bir doküman ihtiyacınız yok ise matbaa ve baskı merkezleri size maliyet anlamında pek yardımcı olamayacaktır.

 

Üniversite Kütüphaneleri

En uygun maliyetli seçeneklerden birisi üniversite kütüphaneleridir. Burada uygun rakamlara hizmet alabilirsiniz. İşte bu durum, özellikle vize ve final gibi sınav dönemlerinde üniversite kütüphanelerindeki çıktı alım noktalarında uzun kuyruklar oluşmasına neden olur. Zamanın çok değerli olduğu bir dönemde, saatlerce sıra beklemeniz gerekebilir.

Uzun kuyrukların oluşması, sadece zaman kaybı açısından değil, farklı açılardan da ciddi anlamda risk demektir. Özellikle pandeminin (Covid-19) etkili olduğu günümüzde, böylesine kalabalık yerlerde uzun saatler beklemek, sağlığınızı riske atmanız anlamına gelir. Dolayısıyla bu seçenek her ne kadar daha düşük maliyeti ile öne çıksa da, sahip olduğu dezavantajlar da dikkate alınmalıdır.

 

Online Baskı Merkezleri

Fotokopi ve baskı alanındaki ihtiyaçlar için hizmet veren merkezlerin yerlerini, online baskı merkezleri aldı. Online merkezler, sağlamış oldukları farklı avantajlar ile dikkat çekiyor ve bu avantajları sayesinde yoğun olarak tercih ediliyor. Günümüzde birçok insanın çıktı noktasındaki ilk tercihi, 7/24 hizmet veren online baskı merkezleridir. Online baskı merkezleri, çıktı nereden alınır sorusunun en yaygın cevabıdır.

Avantajları

Online baskı merkezlerinin çok farklı avantajları bulunur. Söz konusu avantajlardan öne çıkanlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Sayfa boyutu konusunda farklı seçenekler sunar. Sadece A4 kağıt değil, bunun haricinde A0, A0+, A1, A2, A4 ve A5 gibi farklı boyuttaki kağıtlara çıktı almanıza imkan verir.
  • Baskı kalitesinde farklı seçenekler sunar. Çok kaliteli baskı ihtiyaçlarınız için lazer baskı seçeneğini, diğerleri için ise inkjet baskı seçeneğini tercih edebilirsiniz. Böylece kalite konusundaki beklentileriniz, en üst seviyede karşılanır.
  • Ders notlarınız, ödevleriniz veya diğer belgeleriniz tel spiral ve kenar zımbalama ile toplu hale getirilir, kitaplaştırılır. Sunulan seçeneklerden uygun olanı tercih ederek, notlarınızın karışmasını engelleyebilir ve düzenli bir şekilde bir arada durmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Farklı kalite kâğıt seçenekleri sunulur. Sunulan 80 gr, 90 gr, 100 gr, 120 gr, 160 gr ve 200 gr seçeneklerinden, ihtiyacınız için uygun olan seçeneği tercih etmenize imkân verilir.
  • Çok acil ihtiyaçlarınızda, İstanbul içi 2 saatte teslim seçeneği vardır. Böylece acil ihtiyaçlarınıza cevap verir.
  • Kapınıza kadar teslim edilir. Çıktıların alınması için belli bir merkeze gitmenize gerek kalmaz. Böylece gereksiz yere zaman kaybetmez ve bu arada diğer işlerinizle ilgilenme olanağı bulursunuz.
  • Özellikle renkli çıktı fiyatları oldukça uygun seviyelerdedir. Diğer seçeneklerle kıyaslandığında maddi açıdan çok büyük tasarruf etmenizi sağlar.
  • Fiyat konusu son derece şeffaftır. Web sitesi üzerinden istediğiniz özellikleri işaretlediğinizde, fiyatların nasıl değiştiğini görebilir, bütçenize uygun biçimde siparişinizi verebilirsiniz.

Burada yer alan avantajlar ve benzerleri nedeniyle online baskı merkezlerinin diğer rakiplerine göre çok daha üstün olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

İlginizi Çekebilir: Online Baskı Merkezi vs. Fotokopi Merkezi

 

SONUÇ

Online baskı merkezleri, çıktı konusunda tartışmasız günümüzdeki en iyi seçenektir. Her türden ihtiyaca profesyonel olarak cevap vermesi, farklı seçenekler sunması ve uygun fiyat gibi avantajları ile beklentilerinizi en üst seviyede karşılayacağına emin olabilirsiniz.

Online baskı denildiğinde öne çıkan buradanbastir.com, sahip olduğu teknik donanım ve deneyim ile her türden ihtiyacınızı profesyonel olarak karşılamaktadır. Kaliteden ödün vermeden uygun fiyat seçenekleri sunan ve fiyat konusunda şeffaflığa önem veren sitemiz her türlü doküman ihtiyacınızda size çok büyük kolaylık sağlar. Çıktı konusundaki ihtiyaçlarınız için yukarıdaki videoyu izleyerek siparişinizi hemen oluşturabilirsiniz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler