Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

6. Sınıf Beceri Temelli Testler PDF İndir | (Tüm Dersler)

6. Sınıf Beceri Temelli Testler PDF

6. Sınıf Beceri Temelli Testler PDF İndir | (Tüm Dersler)

Eğitimde yapılan reform ile soru tiplerinde önemli bir değişikliğe gidilmiştir. Yeni soru tipleri, öğrencilerin analitik ve stratejik düşünme becerilerini ölçmekte ve soruların aşamalarını takip etmelerini istemektedir. Beceri temelli testler, 6.sınıf öğrencilerine bahsedilen becerileri kazanmaları açısından çok önemli kaynaklardır. Bu kaynaklara, yazımızın devamında paylaşmış olduğumuz bağlantılardan ulaşabilirsiniz. Testler, okuldaki derslerde anlatılan konuların pekiştirilmesi ve bilgilerin kalıcı olması için MEB tarafından hazırlanmış ve ücretsiz bir şekilde paylaşılmıştır.

6. sınıf beceri temelli testler PDF dökümanları ile yeni nesil soru tiplerine aşinalık kazanın. Tüm indirme linkleri yazımızda.

 

6.Sınıf Beceri Temelli Testler

Beceri temelli testler 6.sınıf öğrencilerine birçok açıdan önemli katkılar sağlar. Öğrencilerin bilgilerinin kalıcı olmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sahip olunan bilgilerin yorumlanarak yeni bilgilerin oluşturulmasına da onları teşvik eder. Bu testlere hemen ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

 

·  Türkçe 

6.sınıf Türkçe dersi, öğrencilerin Türk ve dünya kültürlerini tanıması, Türk ulusunu sevmelerini, benimsemelerini ve hayatı anlamalarını hedefler. Ayrıca Türkçenin doğru konuşularak doğru yazılmasına da katkı verir. Doğru, yaratıcı ve yapıcı düşünme yöntemlerini kazandırma da hedefleri arasındadır. Bu önemli dersteki başarının arttırılması ve bilgilerin kalıcılığının sağlanması için beceri temelli testlerden yararlanılabilir.

1. Tema

2. Tema

3. Tema

4. Tema

5. Tema

6. Tema

7. Tema 

8. Tema

Cevap Anahtarı 

 

·  Matematik

6.sınıf matematik dersi, öğrencilerin günlük yaşamda ihtiyacı olacak matematik bilgisi ve becerilerini kazandırmayı hedefler. Aritmetik bilgilerin haricinde analitik düşünme ve problem çözme gibi üst düzey becerilerin kazandırılması da hedeflenir.

Beceri temelli sorular, tam olarak bu becerilerin ölçülmesine yöneliktir. Dolayısıyla kapsam olarak matematik dersiyle büyük bir uyum içerisinde olduğunu ifade etmek yanlış olmayacaktır.

1. Ünite

Doğal Sayılarla İşlemler - Çarpanlar ve Katlar - Kümeler

2. Ünite

Tam Sayılar - Kesirlerle İşlemler

3. Ünite

Ondalık Gösterim - Oran

4. Ünite

Cebirsel İfadeler-Veri Toplama ve Değerlendirme-Veri Analizi

5. Ünite

Açılar - Alan Ölçme

6. Ünite

Çember - Geometrik Cisimler - Sıvı Ölçme

Cevap Anahtarı

Bu da ilginizi çekebilir: MEB 6. Sınıf Çalışma Fasikülleri PDF İndir (Tüm Dersler)

 

·  Fen Bilimleri

Bu ders ile öğrencilerin fen okuryazarı olması, bilimsel süreçleri öğrenmesi, sorgulayan ve eleştirel düşünebilen bireyler olması hedeflenir. Bu hedefler için öğrencilerin gelişim seviyelerine uygun olan yöntem ve tekniklerin kullanılmasına özen gösterilir. Bütün bu eğitimler çocukların analitik ve yaratıcı düşünme becerilerini daha etkili kazanmasını sağlar. Sizlerle paylaşmış olduğumuz testler ise bu sürece katkı sağlar.

1. Ünite

Güneş Sistemi ve Tutulmalar

2. Ünite

Vücudumuzdaki Sistemler

3. Ünite

Güneş Sistemi ve Tutulmalar

4. Ünite

Madde ve Isı

5. Ünite

Ses ve Özellikleri

6. Ünite

Vücudumuzdaki Sistemler ve Sağlığı

7. Ünite

Elektriğin İletimi

Cevap Anahtarı

 

·  Sosyal Bilimler

6.sınıf sosyal bilgilerin dersinin hedefi; kültürel açıdan farklılıkları bulunan demokratik toplum vatandaşlarının, bilgiye dayalı ve kamu yararına olacak şekilde karar verme becerisi kazanmasıdır.

İnsan ve çevreyi farklı açılardan inceleyen bilim dalı olan sosyal bilgiler, ilerleyen yıllardaki farklı derslerin temelini oluşturmaktadır. Bu dersten başarılı olmak için aşağıdaki dokümanlardan yararlanabilirsiniz.

1. Ünite

Biz ve Değerlerimiz

2. Ünite

Tarihe Yolculuk

3. Ünite

Yeryüzünde Yaşam

4. Ünite

Bilim, Teknoloji ve Toplum

5. Ünite

Üretim, Tüketim ve Dağıtım

6. Ünite

Etkin Vatandaşlık

7. Ünite

Küresel Bağlantılar

Cevap Anahtarı

 

·  İngilizce

6.sınıf İngilizce dersi toplamda 10 ünite olup, farklı konuları ele almaktadır. Temel olarak İngilizce konuşma becerisi ve kelime dağarcığının gelişmesine yönelik konular işlenir. Öğrenilen konuların, kelimelerin ve cümle yapılarının kalıcı olabilmesi için beceri temelli testlerden yararlanılabilir.

1. Ünite

Life

2. Ünite

Yummy Breakfast

3. Ünite

Downtown

4. Ünite

Weather and Emotions

5. Ünite

At the Fair

6. Ünite

Occupations

7. Ünite

Holidays

8. Ünite

Bookworms

9. Ünite

Saving the Planet

10. Ünite

Democracy

Cevap Anahtarı

Bu da ilginizi çekebilir: 6. Sınıf İngilizce Yıllık Plan İndir | (2022-2023 Müfredatına Uygun)

 

·  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi, başta İslamiyet olmak üzere insanların inandığı dinleri, inançlarını ve ahlak yapılarını ele alır. İyi insan olmaya dair tavsiyelerin olduğu konular ağırlıktadır. Bilgi ve edinilen bilgilerin yorumlanmasına dayalı olan dersten başarılı olabilmek için paylaştığımız testlerden faydalanabilirsiniz.

1. Ünite

Peygamber ve İlahi Kitap İnancı

2. Ünite

Namaz

3. Ünite

Zararlı Alışkanlıklar

4. Ünite

Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Hayatı

5. Ünite

Temel Değerlerimiz

Cevap Anahtarı

Beceri temelli testler 6.sınıf öğrencilerine farklı açılardan yararlı olacaktır. Öğrenilenlerin kalıcı olması, farklı bilgiler ve bakış açıları kazanılması, bilgileri kullanarak çıkarımlar yapma ve analitik düşünme gibi olumlu etkileri vardır. Ayrıca ilgili sorular MEB tarafından konulara ve öğrenci seviyesine uygun olarak hazırlanmıştır. Dolayısıyla mükemmel kaynaklardır.

PDF formatında indirilen bu dökümanların çıktılarını almak için buradanbastir.com hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Uygun fiyatlı ve kaliteli çıktı seçeneği ile bu alandaki ihtiyaçlarınız karşılanacaktır. Üstelik çıktılarınız kapınızda teslim edilir.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler